Πάτρα: 2.500 φοιτητές διαγράφονται από το Πανεπιστήμιο!

ΔΕΙΤΕ ποιοι-Το επιβεβαιώνει ο πρύτανης

​Την πόρτα της εξόδου δείχνει η κυβέρνηση σε χιλιάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πάτρας, στο όνομα της υλοποίησης του νέου νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφαρμογή από τον προσεχή Σεπτέμβριο του νόμου, συνεπάγεται τη διαγραφή από το πανεπιστήμιο της Πάτρας περισσοτέρων των 2500 φοιτητών, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% περίπου των 25.000 φοιτητών που αποτελούν το δυναμικό του Ιδρύματος της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο Νόμος δεν «χτυπά» μόνο τους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές καθώς προβλέπει τη διαγραφή ακόμα και ενεργών φοιτητών, που απλά αμέλησαν, να κάνουν εγγραφή σε δυο συνεχόμενα εξάμηνα

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παναγιωτάκης, μιλώντας σε τοπικό site επαλήθευσε πλήρως τις πληροφορίες, τονίζοντας πως πρόκειται για έναν άδικο νόμο, ο οποίος εξαναγκάζει τους πρυτάνεις και τα όργανα διοίκησης των σχολών να διαγράψουν παιδιά τα οποία είναι ενεργοί φοιτητές και σε ηλικία 19, 20 22 χρόνων από αμέλεια ή από οικονομική δυσπραγία , θα βρεθούν αντιμέτωπα με μια εξουθενωτική τιμωρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top