Σήμερα η κηδεία του ναύαρχου Νίκου Παππά

Ο κυβερνήτης στο αντιτορπιλικό «Βέλος» έγραψε την δική του σελίδα στην Ιστορία

Σήμερα η κηδεία του ναύαρχου Νίκου Παππά

Σήμερα πραγματοποιείται η κηδεία του κυβερνήτη του αντιτορπιλικού «Βέλος», Νίκου Παππά, ο οποίος όπως σας είχαμε πει άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του τα ξημερώματα της Παρασκευής σε ηλικία 83 ετών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύμη.

Ο ναύαρχος Παππάς νοσηλευόταν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, πρόσφατα όμως είχε επιστρέψει στο σπίτι του, επιλέγοντας να δώσει εκεί την τελευταία του μάχη με τον καρκίνο που αντιμετώπιζε.

Ο Νίκος Παππάς ήταν ένας από τους πρωτεργάτες στο Κίνημα του Ναυτικού το οποίο εκδηλώθηκε τον Μάιο του 1973 και αποτέλεσε τη σημ��ντικότερη αντίσταση κατά της χούντας ως τότε.

Το Κίνημα οργανώθηκε με σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας και συμμετείχαν εκτός από αξιωματικούς του Πολεμικού ναυτικού και αξιωματικοί από την Αεροπορία και τον στρατό.

Ο Νίκος Παππάς έγραψε τη δική του σελίδα στην Ιστορία, διετέλεσε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, υπουργός, τιμήθηκε από την επίσημη Πολιτεία, την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κύμη αλλά και από τους απλούς πολίτες αυτής της χώρας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντά της. Από τη Μυτιλήνη μέχρι την Πάτρα και από την Κω μέχρι τα Γρεβενά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top