«Κλειώ»:Η ταινία 15χρονης από τα Τρίκαλα που κέρδισε το πρώτο βραβείο

Γροθιά στο στομάχι: Η ζωή των παιδιών, των οποίων οι γονείς ξενιτεύονται

Γροθιά στο στομάχι είναι η ταινία μικρού μήκους «Κλειώ», την οποία έγραψε η… 15χρονη μαθήτρια Άννα Μαρία Σακελλαρίου από το χωριό Οιχαλία Τρικάλων και αποτυπώνει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τον Γολγοθά που βιώνουν τα παιδιά με γονείς μετανάστες.

Όπως σας έχουμε πει και από πρόσφατες έρευνες ολοένα και περισσότεροι Έλληνες φεύγουν στο εξωτερικό. Στο συγκεκριμένο χωριό 60 παιδιά μένουν με τους παππούδες τους, ενώ 550 οικογένειες έχουν φύγει αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.

Οι άνθρωποι που μένουν πίσω βιώνουν με τον πιο δύσκολο τρόπο την απουσία των δικών τους, κυρίως όταν πρόκειται για παιδιά, που βιώνουν την απουσία των ίδιων των γονιών τους. Πώς να συγκεντρωθούν στα μαθήματα; Πώς να παρακολουθήσουν στο σχολείο;

Οι ψυχολογικές και κοινωνικές συνέπειες είναι πολύ σοβαρές και αποτυπώνονται με άριστο τρόπο στην ταινία αυτή.

Η Άννα - Μαρία Σακελλαρίου πήρε το πρώτο βραβείο Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά την διάρκεια απονομής έστειλε το δικό της μήνυμα, προκαλώντας προβληματισμό στο κοινό: «Δεν είμαστε τεμπέληδες, είμαστε δημιουργικοί και αυτό το απέδειξε η ποιοτική ταινία μας, που με ελάχιστα μέσα και μία δανεική κάμερα καταφέραμε να τη δημιουργήσουμε αποσπώντας τον θαυμασμό. Τα πουλιά δεν κελαηδούν σε σπηλιές»…

Δείτε την συγκινητική ταινία διάρκειας 12 λεπτών…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top