ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: «Πόλεμος» Χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών μέχρι τα ξημερώματα

Άγρια νύχτα με συμπλοκές και προσαγωγές-ΦΩΤΟ ΚΑΙ VIDEO

Πανικός έγινε στην Πάτρα το βράδυ της Δευτέρας, όταν όπως σας γράψαμε από το star.gr, ξεκίνησαν συμπλοκές με πετροπόλεμο, ανάμεσα σε ομάδα περίπου 50-60 αντιεξουσιαστών, και μέλη της Χρυσής Αυγής.

foto4.jpg
Τα επεισόδια, ξεκίνησαν γύρω στις 22:20 το βράδυ, και διήρκεσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, από την περιοχή των Ψηλών Αλωνίων.

foto5.jpg
Η συμπλοκή, έγινε στο πάνω μέρος της πλατείας, σε κατάστημα που ανήκει με μέλος της «Χρυσής Αυγής», με τους κάδους της περιοχής να έχουν παραδοθεί στις φλόγες, και την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

foto6.jpg
Άμεση, ήταν η επέμβαση των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να εκτονώσουν την ένταση.

Ωστόσο, στη συνέχεια ο «πόλεμος» μεταφέρθηκε στο κέντρο της Πάτρας, στις οδούς Γούναρη-Σισσίνη-Καρατζά και τμήμα της Αθανασίου Διάκου, να παραμένουν κλειστές για περισσότερο από τρεις ώρες.

foto7.jpg
Το πράγμα χειροτέρεψε, όταν το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, ενίσχυσαν 150 άτομα από παράρτημα του Πανεπιστημίου της Πάτρας, με την αστυνομία να «πνίγει» την περιοχή στα δακρυγόνα, και τους αντιεξουσιαστές να κλείνονται στο κτίριο του Μαραγκοπούλειου, το οποίο είναι γνωστό από προηγούμενες καταλήψεις και από την μετατροπή του μέχρι πριν λίγο καιρό σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο.

foto8.jpg
Ωστόσο, η ομάδα των περίπου 200 αντιεξουσιαστών, απομακρύνθηκε από το χώρο του Μαραγκοπούλειου έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των ΜΑΤ, αλλά συνέχισαν να παραμένουν στη διασταύρωση των οδών Γούναρη και Χαραλάμπη.

foto9.jpg
Τελικά, η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο μετά τις 02:30 τα ξημερώματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν περίπου 15 προσαγωγές ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

foto10.jpg

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top