Μετά τις διευκρινίσεις προς ολοταχώς για την Κασσιόπη!

Πήρε το πράσινο φως από το Ανώτατο Δικαστήριο

​Μπορεί οι αστερίσκοι στην γνωμοδότηση του ΣΤΕ που αφορά στην υπόθεση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα να προκάλεσαν αναταραχή (μέχρι ο πρόεδρος του δικαστηρίου εξέδωσε ανακοίνωση) αφού το σχετικό προεδρικό διάταγμα κρίθηκε μη νόμιμο στο τυπικό ζήτημα της μετακίνησης του ναυτικού οχυρού της περιοχής, πλην με δυο αποφάσεις του το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε συνταγματική τη μεταβίβαση της έκτασης 489.560 τετραγωνικών μέτρων στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η μεταβίβαση αυτή έγινε στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά για μια από τις μεγαλύτερες στρατηγικές επενδύσεις που αναμένει η χώρα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Κέρκυρας και πέντε Κερκυραίων που ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η συγκεκριμένη μεταβίβαση η οποία έγινε χωρίς αντάλλαγμα. Το Δ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος Σωτ. Ρίζος) με τις υπ’ αριθμ. 1415-1416/2013 αποφάσεις του απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι σύμβουλοι αποφάνθηκαν πώς δεν θα υπάρξει ζημία των ΟΤΑ καθώς όποια πιθανή ζημιά μπορεί να προκληθεί σε μεταγενέστερο στάδιο της όλης διαδικασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top