Τα πλωτά παλάτια άρχισαν να καταφθάνουν στην χώρα μας

Δίνοντας οικονομική ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις

Τα πλωτά παλάτια άρχισαν να καταφθάνουν στην χώρα μας

Άρχισαν να καταφθάνουν στην χώρα μας τα πλωτά παλάτια… προκαλώντας επιφωνήματα ενθουσιασμού σε όσους τα βλέπουν!

Ήδη στο λιμάνι του Πειραιά είναι αγκυροβολημένο το κρουαζιερόπλοιο «Ζενίθ», το οποίο έχει μήκος 207 μέτρα όσο δηλαδή δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, διαθέτει 720 καμπίνες και χωρά 1.800 επιβάτες!!!

Το «Ζενίθ» προκαλεί αισιοδοξία και για την οικονομία καθώς οι επιβάτες του θα γευματίσουν σε κάποιο παραδοσιακό ταβερνάκι, θα κάνουν τα ψώνια τους στα μαγαζιά αλλά και θα επισκεφθούν κάποια τουριστικά θέρετρα, δίνοντας ανάσα στους επιχειρηματίες και μαγαζάτορες.

«Τα προγραμματισμένα δρομολόγια που έχουμε αυτήν την στιγμή δείχνουν μια αύξηση η οποία ξεπερνάει το 22% σε προσεγγίσεις. Η αναλογία αύξησης που περιμένουμε σε επιβάτες πρέπει να ξεπεράσει σε αριθμό επισκεπτών μιας φοράς το 1,5 εκατομμύριο» αναφέρει ο πρώην Πρόεδρος Τουριστικών Γραφείων Ελλάδας Γιάννης Ευαγγέλου.

«Φέτος θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί γιατί υπολογίζεται ότι 700-800 κρουαζιερόπλοια θα έρθουν στο λιμάνι του Πειραιά» επισημαίνει ο Πρόεδρος Εστιατόρων Πειραιά.

Μόνο στο Κατάκολο πρόκειται να κάνουν στάση τον Απρίλη 27 κρουαζιερόπλοια ενώ οι προσεγγίσεις στην Μυτιλήνη υπολογίζονται σε 65.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένονται φέτος εκατοντάδες κρουαζιερόπλοια τα οποία θα δώσουν οικονομική ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ στο βίντεο...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top