ΑΥΤΟΣ είναι ο Έλληνας που έβαλε τα... γυαλιά στη Google

Η ιδέα του ξεχώρισε και θα είναι από τους πρώτους χρήστες παγκοσμίως των "Glass"

Τελικά όποια πέτρα και αν σηκώσεις κάποιον Έλληνα θα βρεις…!

Πριν από ένα μήνα περίπου η Google έκανε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό προκειμένου να επιλέξει «εξαιρετικά δημιουργικά άτομα» και να τους δώσει την ευκαιρία να γίνουν Google Explorers.

Μεγάλος νικητής αυτού του διαγωνισμού είναι ο 30χρονος Αντώνης Καράλης, ο οποίος θα συμβάλει με τις ιδέες του στην τελειοποίηση του νέου τεχνολογικού προϊόντος της εταιρίας με την ονομασία «Glass», η οποία φέρεται ως μία από τις συσκευές που θα αλλάξουν τον τρόπο επικοινωνίας ενός ολόκληρου πλανήτη στο άμεσο μέλλον.

Όπως σας είχαμε γράψει και παλαιότερα από το star.gr, με τα γυαλιά αυτά, οι χρήστες θα μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους, να στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα και να αναρτούν φωτογραφίες και βίντεο στο Διαδίκτυο απλώς δίνοντας φωνητικές εντολές, ενώ τα φορούν στο πρόσωπό τους.

Ο νεαρός Έλληνας επιστήμονας που διαπρέπει στις ΗΠΑ στον τομέα της μουσικής σύνθεσης υπερπολογιστών μίλησε για την ιδέα που τον έκανε να ξεχωρίσει.

"Η δική μου πρόταση βασίστηκε στις δραστηριότητές μου πάνω στην ανάπτυξη της τεχνολογίας υπερυπολογιστών για μουσική αγωγή. Η ιδέα μου δηλαδή αφορά στη δημιουργία μουσικής εμπνευσμένης από συναισθήματα, τα οποία θα μου δημιουργούνται καθώς θα ζω «φορώντας» κυριολεκτικά το Internet!” αναφέρει ο Αντώνης.

Μέχρι στιγμής, έχουν ανακοινωθεί μόλις 4.000 από τους 8.000 χρήστες που επιλέχθηκαν από την εταιρία ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες προτάσεις. «Ανυπομονώ να πιάσω στα χέρια μου τα Google Glasses, να μπω στο εργαστήριό μου στην HPC Advisory Council και να σας δείξω σε πραγματικό χρόνο τις πρώτες δοκιμές των διαδικασιών που ακολουθούμε, ενώ προσπαθούμε να βάλουμε τα θεμέλια του πρώτου υπερυπολογιστή για την παραγωγή μουσικής» αναφέρει ο 30χρονος Αντώνης από το Καματερό Αττικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top