Νέο τσουνάμ�� συλλήψεων για το σκάνδαλο Energa - Hellas Power

Βρέθηκαν εκατομμύρια σε λογαριασμό στην Κύπρο

Ένα αιφνιδιαστικό –νέο- τσουνάμι συλλήψεων για την πολύκροτη υπόθεση των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa- Hellas Power που φέρονταν να παρακρατούσαν το τέλος ακινήτων ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο, προκάλεσε ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Σπ.Γεωργουλέας που εξέδωσε συνολικά πέντε εντάλματα σύλληψης.

Το πρωί της Πέμπτης συνελήφθησαν η σύζυγος και μητέρα δυο ήδη προσωρινά κρατούμενων για την υπόθεση, καθώς και δυο ακόμα άτομα ηλικίας 38 και 44 ετών που φέρονται να ενεπλάκησαν στην υπόθεση μετά την αποκάλυψη που στηρίχθηκε σε στοιχεία από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα μπλοκαρίστηκαν από το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας λογαριασμός με 21.358.000 21 ευρώ που φέρεται να ανήκει στην οικογένεια της γυναίκας, ο άντρας και ο γιός της οποίας κρατούνται ήδη με αποφάση του ανακριτή.

Τα χρήματα που-φέρονται να - ήταν κατατεθειμένα σε λογαριασμό της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου περνώντας μέσα από λογαριασμούς διαφόρων εταιρειών στην Ελβετία και την Κίνα.

Στην Κύπρο αρχικώς κατατέθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα και μετά στη Τράπεζα Κύπρου.

Η 63χρονη γυναίκα απολογήθηκε στον ανακριτή για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο.

Ήδη πάντως ο ανακριτής με βάσει αυτά τα νέα στοιχεία έχει εκ��ώσει δυο ακόμα εντάλματα, που αφορούν έναν ξένο υπήκοο, εκπρόσωπο αλλοδαπής εταιρίας, καθώς και έναν έλληνα εκπρόσωπο λιβεριανής εταιρίας που φέρεται να εμπλέκεται στη διακίνηση των χρημάτων.

Για την υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί έξι άτομα με ανάλογα αδικήματα καθώς φέρονται ως υπεύθυνοι των εταιρειών Εnerga και Hellas Power. οι οποίοι δεν κατέβαλλαν στις αρμόδιες κρατικές αρχές τον ειδικό φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας (που εισέπρατταν εκ μέρους της ΔΕΗ ως πάροχοι ρεύματος).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top