Μαθητές σχολείου του Ρεθύμνου βραβεύτηκαν για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους

Την τιμητική διάκριση απένειμε ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας

Το Δημοτικό Σχολείο Αρμένων Ρεθύμνου βράβευσε ο υπουργός Παιδείας την Τετάρτη για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση για την ταινία «Λουλούδια Σπασμένα» ενώ για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το αντίστοιχο βραβείο πήρε το Γυμνάσιο Οιχάλειας Τρικάλων για την ταινία «Κλειώ».

O Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απένειμε τιμητικές διακρίσεις στα σχολεία που διακρίθηκαν στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης, μία ευκαιρία».

Συνδιοργανωτές του Εκπαιδευτικού αυτού Προγράμματος είναι η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, η Δ/νση Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υ.ΠΑΙΘ.Π.Α. και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη προστασίας του πλανήτη και εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα σήμερα το πρωί Τετάρτη 3 Απριλίου 2013, στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

*Η φώτο είναι από το flashnews

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top