Με παρέμβαση Σαμαρά μεταφέρεται στο Αννόβερο ο 15χρονος που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

Με παρέμβαση Σαμαρά μεταφέρεται στο Αννόβερο ο 15χρονος που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Σε ειδική και εξειδικευμένη μονάδα νοσηλείας στο International Neuroscience Institute στο Αννόβερο της Γερμανίας, θα μεταφερθεί ο 15χρονος από την Πάτρα που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την περιπέτεια υγείας του, με παρέμβαση του υπουργείου Υγείας.

Εκεί θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καθώς πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου, πάθηση η οποία δεν μπορεί, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, να αντιμετωπιστεί σε ελληνικό νοσοκομείο.

«Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του δεκαπεντάχρονου Μανώλη, με εντολή μου πραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο Υγείας, άμεσα και κατ' εξαίρεση, όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο» δήλωσε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Η μεταφορά του αγοριού απαιτεί ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσ��ς κατά τη διάρκεια της πτήσης. Για τον λόγο αυτόν θα γίνει από το κυβερνητικό αεροσκάφος, ύστερα επικοινωνίας του υπουργού Υγείας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο γολγοθάς του 15χρονου

Όπως σας είχαμε γράψει και νωρίτερα η κατάσταση της υγείας του 15χρονου έχει επιδεινωθεί οπότε κρινόταν αναγκαία η μεταφορά του στο Αννόβερο.

Ωστόσο υπήρχε εμπλοκή, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το νοσοκομείο ζητά προκαταβολικά τα χρήματα της επέμβασης που υπολογίζονται στις 80.000 ευρώ, ενώ η οικογένεια θα πρέπει επιπλέον να καταβάλει και 18.000 ευρώ για το ειδικά επανδρωμένο με ιατρικό προσωπικό αεροπλάνο που προτίθετο να στείλει το νοσοκομείο στον Άραξο, για τη μεταφορά του παιδιού στη Γερμανία.

Η οικογένεια είχε ζητήσει ήδη από το νοσοκομείο να δεχτούν το παιδί προκαταβάλλοντας τα μισά χρήματα, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει συγκεντρωθεί όλο το απαιτούμενο ποσό.

Φορείς, μαθητές, ιδιώτες, επιχειρήσεις αλλά και το Υπουργείο Υγείας είχαν κινητοποιηθεί για τη συγκέντρωση των χρημάτων, ωστόσο με το δεδομένο ότι η επέμβαση είχε προγραμματιστεί για αρχές Μαΐου, η οικογένεια δεν είχε στα χέρια της τα απαιτούμενα χρήματα.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού, το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλύψει μέρος των εξόδων της επέμβασης είχε ζητήσει από το νοσοκομείο ένα έγγραφο που να βεβαιώνει ότι αναλαμβάνει να χειρουργήσει το παιδί και να αναφέρει το κόστος.

Το νοσοκομείο όμως δεν είχε στείλει το έγγραφο στο Υπουργείο.

Ευτυχώς όλα αυτά προσπεράστηκαν, το παιδί θα πάει στο Αννόβερο και όλοι περιμένουμε την εξέλιξη της υγείας του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top