«Job Fair Athens»:Όταν οι νέοι κάνουν τα πάντα για να βρουν δουλειά

Ημέρα καριέρας για φοιτητές και νέους

Για άλλη μια φορά οι νέοι αποδεικνύουν πως ακόμα και μέσα στην κρίση με την ανεργία να πλησιάζει το 50%, είναι εφευρετικοί και κάνουν ό, τι μπορούν προκειμένου να ανοίξουν ένα παράθυρο στο αύριο.


Η εκδήλωση «Job Fair Athens» είναι μία από αυτές τις νεανικές ιδέες. Αποτελεί μια φοιτητική πρωτοβουλία για τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με το πανεπιστήμιο και θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 3 και 4 Απριλίου, στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων.

Έως τώρα, έχουν συμμετάσχει 61 από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ελλάδας και το έχουν επισκεφθεί πάνω από 2000 φοιτητές και απόφοιτοι από όλες τις οικονομικές και τεχνικές σχολές της Ελλάδας.

Βασική μέριμνα του “Job Fair Athens” είναι να έρθουν οι νέοι σε άμεση επαφή με την αγορά εργασίας με απώτερο σκοπό την επαγγελματική αποκατάσταση. Με προσωπική επαφή και γόνιμο διάλογο μεταξύ εταιρειών και νέων είναι βέβαιο ότι όλοι οι συμμετέχοντες και από τις δύο πλευρές θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη, γνώσεις και εμπειρία. Ειδικά για τους νέους, που αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον το “Job Fair Athens” εγγυάται την ομαλή μετάβασή τους από τον ακαδημαϊκό στον επαγγελματικό τομέα.

Επιπλέον, στα πλαίσια του “Job Fair Athens” θα πραγματοποιηθούν, στα τέλη Μαρτίου, παρουσιάσεις και σεμινάρια με σκοπό να ενημερώσουν και να κατατοπίσουν όλους τους ενδιαφερόμενους σχετικά με το αντικείμενο της εκδήλωσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πέρυσι, δύο εβδομάδες πριν την εκδήλωση πραγματοποιήθηκανCV trainings και Interview Skills trainings από εκπρόσωπο της EΘΝΟDATA.

Στην εκδήλωση “Job Fair Athens” οι παρευρισκόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες της εταιρείας, το αντικείμενό της και τις εργασιακές συν��ήκες που επικρατούν. Επίσης, ενημερώνονται σχετικά με τα εφόδια που απαιτούνται για την ένταξή τους στον εκάστοτε επαγγελματικό χώρο, αλλά και για τα προτερήματα που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας.

Λίγα λόγια για τους εμπνευστές του

02042013_16190.jpg
Ο Θανάσης Βράτιμος 3ετής φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, η Ελένη Σαντοριναίου τελειόφοιτη του Πολυτεχνείου, ο Χρήστος Κωνσταντίδης, 4ετής φοιτητής στο Πολυτεχνείο και ο Ηλίας Καρλής 3ετής φοιτητής στο ίδιο τμήμα είναι οι εμνευστές του “Job Fair Athens”.

"Η ιδέα ήρθε από το Βελιγράδι. Είδαμε ότι εκεί διοργανώνουν κάτι αντίστοιχο εδώ και 8 χρόνια και αποφασίσαμε να το κάνουμε και στην Αθήνα. Υποτίθεται ότι είμαστε υπό την αιγίδα του Πολυτεχνείου και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. αλλά ουσιαστικά είμαστε υπό την ηθική αιγίδα. Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ" δηλώνουν στην Ελευθεροτυπία, προσθέτοντας πως ξεκίνησαν πλησιάζοντας μεγάλες εταιρείες, πολυεθνικές αλλά και startups, ενημέρωσαν τους φοιτητικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα ότι αναζητούνται εθελοντές και στη�� συνέχεια έγινε διαχείρηση των εθελοντών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top