Μέτρα για την ασφάλεια των φυλακών: 39 σωφρονιστικοί σε διαθεσιμότητα

Το τελευταίο 7μηνο

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν από το Υπ. Δικαιοσύνης μέτρα ασφαλείας για τις φυλακές της χώρας, καθώς το έγκλημα έχει λάβει διαστάσεις και ακολουθούνται πλέον μέθοδοι και μέσα τα οι οποία υπολείπονται κατά πολύ των μέσων που έχουν σήμερα στη διάθεσή τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο 7μηνο 39 σωφρονιστικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε αυτοδίκαιη πειθαρχική αργία, λόγω της διάπραξης διαφόρων παραπτωμάτων. Από τους 39 οι οκτώ είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι και εκ των οκτώ αυτών, οι έξι κρατούνται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Για σαφέστερη εικόνα της σημερινής πραγματικής κατάστασης στο χώρο των φυλακών, αναγκαίο είναι να ε��ισημανθεί ότι την τελευταία επταετία (2005-2012) τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μόνο 22 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Ακόμη, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης σε δηλώσεις του στην ΝΕΤ, ανέφερε ότι η δημοσίευση σε κυριακάτικη εφημερίδα φωτογραφιών (καρέ – καρέ) κρατουμένου των φυλακών Κορυδαλλού, που εξέρχεται του κελιού του και επιστρέφει σ’ αυτό αφού παραλάβει «αντικείμενο» που έχει μάλλον πεταχτεί στο προαύλιο του καταστήματος κράτησης από τον εξωτερικό χώρο των φυλακών, αφορά γεγονός που εξελίχθηκε στην εκπνοή του περασμένου Δεκεμβρίου.

Αμέσως μετά το γεγονός αυτό η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας, στέλνοντας την υπόθεση στον αρμόδιο Εισαγγελέα, προσέθεσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top