Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Έλληνες του εξωτερικού: Στέλνουν κοντέινερς με ιατρικά υλικά

Για να λειτουργήσει το ΑΧΕΠΑ

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Έλληνες του εξωτερικού: Στέλνουν κοντέινερς με ιατρικά υλικά

Την ώρα που οι ελλείψεις αναλώσιμων υλικών μεγαλώνουν μέρα με την ημέρα και οι πολίτες αναγκάζονται να αγοράζουν ακόμη και από την τσέπη τους γάζες και σύριγγες, ένα τεράστιο κοντέινερ γεμάτο με τέτοια υλικά πρώτης ανάγκης κατέφτασε χθες το βράδυ με πλοίο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία δωρεά ύψους 650.000 δολαρίων από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό των Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής (International Orthodox Christian Charities - IOCC), του οποίου πρόεδρος είναι ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος. Το πολύτιμο φορτίο, που αναμένεται να ανακουφίσει σημαντικά το «ΑΧΕΠΑ», περιλαμβάνει ράμματα, καθετήρες, σύριγγες, γάζες και γάντια, τα οποία είναι αναγκαία για την ομαλή καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου.

«Είναι μία σοβαρή και σημαντική βοήθεια για το νοσοκομείο μας και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Δεν ξέρουμε ακόμη τον ακριβή αριθμό των αναλώσιμων υλικών που έρχονται από την Αμερική. Υπολογίζουμε ότι την Δευτέρα θα ολοκληρωθεί ο εκτελωνισμός του φορτίου και την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη θα μπορέσουμε να παραλάβουμε τα υλικά», δηλώνει ο διοικητής του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» Γιώργος Βέργουλας.

Η κίνηση αυτή αποδεικνύει έμπρακτα ότι τη στιγμή που το υπουργείο Υγείας κλείνει τα μάτια μπροστά στις τραγικές ελλείψεις αναλώσιμων υλικών σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και εμμένει στους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς, άσχετα αν με βάση αυτούς μπορούν ή όχι να λειτουργήσουν, οι Έλληνες του εξωτερικού δεν διστάζουν να προσφέρουν, για να απαλύνουν, στο βαθμό που μπορούν, τους συμπατριώτες τους που υποφέρουν εξαιτίας της κρίσης.

ΑΛΥΣΙΔΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής αποστέλλει βοήθεια στη χώρα μας. Μόλις τον Ιανουάριο του 2013, ο Οργανισμός και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που δημιούργησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με δημόσια νοσοκομεία της Αττικής για τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη ανασφάλιστων ασθενών του Ιατρείου, παρέδωσαν στις διοικήσεις των συνεργαζόμενων νοσοκομείων συνολικά 220 κιβώτια υγειονομικού υλικού και αναλωσίμων. Κοινός στόχος τους η διασφάλιση της ζωής και της υγείας των ανασφάλιστων πολιτών που χτυπούν την πόρτα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Επιπλέον, τον Νοέμβριο του 2012, ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθόδοξων Χριστιανών Αμερικής και η Παγκρητική Ένωση Αμερικής είχαν προσφέρει στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης υγειονομικό υλικό αξίας 500.000 δολαρίων, το οποίο διανεμήθηκε σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
O Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθόδοξων Χριστιανών Αμερικής Οργανισμός(International Orthodox Christian Charities - IOCC) ιδρύθηκε το 1992 με πρωτοβουλία της Ελληνικής Αρχιεπισκοπής Αμερικής και την υποστήριξη όλων των ορθοδόξων εκκλησιών ως επίσημος ανθρωπιστικός οργανισμός των ορθοδόξων χριστιανών. Προσφέρει άμεση και μακροχρόνια βοήθεια σε θύματα πολέμου, φυσικών και οικονομικών καταστροφών χωρίς διακρίσεις φυλής και θρησκείας. Δραστηριοποιείται στη Ρωσία, τη Γεωργία, τη Γιουγκοσλαβία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Ρουμανία, την Αλβανία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Παλαιστίνη, τον Λίβανο, την Αιθιοπία και την Κεντρική Αμερική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top