Πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων: «Δε βλέπει κανείς τις κάμερες στις φυλακές Κορυδαλλού»

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική έρευνα για τις φυλακές Κορυδαλλού

Πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων: «Δε βλέπει κανείς τις κάμερες στις φυλακές Κορυδαλλού»

​Για το χάος που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού μίλησε ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων του Καταστήματος με αφορμή την αποκαλυπτική φωτογραφία της «Καθημερινής», για μεταφορά και διακίνηση όπλων και ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Δεν υπάρχει επιχειρησιακό κέντρο που να παρακολουθεί τις κάμερες στον Κορυδαλλό» δήλωσε.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Μάριος Οικονομάκης, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ενημερωθεί για τα κενά ασφαλείας στον Κορυδαλλό, ενώ επεσήμανε πως δεν υπάρχει επιχειρησιακό κέντρο που να παρακολουθεί τις κάμερες στις φυλακές αναγνωρίζοντας ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν κι άλλα βίντεο και φωτογραφίες, που απλώς αποθηκεύονται στο σύστημα καθώς δεν παρακολουθούνται οι κάμερες.

«Μόνο μια πύλη στην είσοδο του καταστήματος όπως των τραπεζών εγκατέστησαν. Φωνάζουμε για προσλήψεις πριν το μνημόνιο και πριν την τρόικα» τόνισε.

Ακόμα διευκρίνισε ότι στη συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονίζεται ένας κρατούμενος να πηδάει από το παράθυρο σε μια απομονωμένη αυλή και όχι στον δρόμο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική έρευνα για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πτέρυγα που απεικονίζει η φωτογραφία-ντοκουμέντο, είχε απασχολήσει το υπουργείο πριν από 4 εβδομάδες.

Μετά από αυτό το περιστατικό που κατεγράφη στις κάμερες, είχε γίνει έλεγχος στα κελιά και είχε βρεθεί ένα όπλο και δυο χειροβομβίδες. Έκτοτε διενεργείται εισαγγελική έρευνα για να δουν πως μπήκαν τα όπλα μέσα στη φυλακή.

Αυτό που έχει αποφασιστεί είναι να γίνει μια από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί την Τετάρτη ποια θα είναι, ή τα Τρίκαλα ή η Λάρισα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top