Μήνυμα ΕΛΠΙΔΑΣ, φιλίας και συνεργασίας με γνώμονα την υγεία των παιδιών

Ξενάγηση στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη-Ελπίδα»

​Μια σημαντική στιγμή για τους δυο λαούς Ελλάδας και Τουρκίας. Μια γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με κύριο στόχο την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο αμφιθέα��ρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη-Ελπίδα».

Εκεί συναντήθηκαν ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου και η σύζυγός του, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο πρέσβης της Τουρκίας Κερίμ Ουράς και η σύζυγός του και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία τους υποδέχτηκε και τους τίμησε εκ μέρους της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Οι δυο υπουργοί Υγείας αναφέρθηκαν στην αδελφοποίηση των παιδιατρικών νοσοκομείων για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου και ευχαρίστησαν την κυρία Βαρδινογιάννη για τη συμβολή της.

Το πρόγραμμα των αδελφοποιήσεων του ογκολογικού νοσοκομείου με ξένα νοσοκομεία ξεκίνησε με πρωτοβουλία της κυρίας Βαρδινογιάννη και στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε συμβολικά ο χάρτης της Ειρήνης και της Ελπίδας, όπου θα χρωματίζονται τιμητικά οι χώρες, οι οποίες θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Εκεί οι δυο υπουργοί τοποθέτησαν τις δυο πρώτες σημαίες, της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας τόνισε ότι: «Η ελπίδα είναι μια σημαντική λέξη με βαθύ νόημα και συμβολίζει την ελπίδα για τα παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω εσάς και την οικογένεια Βαρδινογιάννη και να ευχηθώ υγεία, ευδαιμονία, χαρά σε όλα τα παιδιά του κόσμου.»

«Σήμερα είμαι εδώ με τον εξοχότατο κύριο υπουργό για να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας σχεδιάζοντας μέτρα και πρωτοβουλίες που θα οικοδομήσουν ένα καλύτερο αισιόδοξο μέλλον για τα παιδιά, τα οποία δοκιμάζονται από τον παιδικό καρκίνο. Είμαστε όλοι ευτυχ��ίς για το γεγονός ότι μπορούμε να συνυπάρχουμε, ο δημόσιος τομέας, ο ιδιωτικός τομέας και να εργαζόμαστε για το καλό της κοινωνίας.», είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ανέφερε πως η αδελφοποίηση αυτή στέλνει δυνατό μήνυμα ελπίδας, φιλίας και συνεργασίας με βασικό γνώμονα την υγεία των παιδιών ενώ η κοινή μάχη για τον παιδικό καρκίνο γίνεται γέφυρα ειρήνης και κατανόησης ανάμεσα στους δυο λαούς.

Όπως και στο παρελθόν οι δυο λαοί συνεργάστηκαν στενά σε ανθρωπιστικές κρίσεις και σε φυσικές καταστροφές έτσι και τώρα η αδελφοποίηση αυτή έχει σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών για το καλό των παιδιών.

Στη συνέχεια της επίσκεψής τους οι δυο υπουργοί Υγείας έλαβαν τιμητικές πλακέτες από την κυρία Βαρδινογιάννη, επισκέφτηκαν τους θαλάμους του νοσοκομείου και μοίρασαν δώρα και ευχές στα παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top