Το σταμναγκάθι διαπρέπει διεθνώς

Πιστοποιήθηκε παγκόσμια ως ένα νέο εξαγώγιμο ελληνικό προϊόν

Το σταμναγκάθι διαπρέπει διεθνώς

Το πολύ ευεργετικό για την υγεία, σταμναγκάθι, το χόρτο που φυτρώνει κυρίως στην Κρήτη, πιστοποιήθηκε παγκόσμια και πλέον μπορεί να συγκαταλέγεται στις διεθνείς αγορές ως ένα νέο εξαγώγιμο ελληνικό προϊόν .

«Καταφέραμε να κάνουμε γνωστό σε παγκόσμια κλίμακα το σταμναγκάθι σαν ένα ελληνικό πιστοποιημένο προϊόν το οποίο μπορεί να κινηθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου πιστοποιημένο πλέον, απαλλαγμένο δηλαδή από κάθε μορφής φυτοφαρμάκων ή λοιπών άλλων παθογόνων οργανισμών. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Κρήτη και στην Ελλάδα γενικότερα να μπορέσει να κάνει άλλο ένα απ τα προϊόντα της γνωστά στον κόσμο.» τόνισε ο γεωπόνος Νίκος Μουτεβελής.


Η μεγάλη διατροφική αξία του σταμναγκαθιού το κατατάσσει στην κατηγορία των πιο ευεργετικών του είδους κ��νοντάς το, παράλληλα, ιδιαίτερα ανταγωνιστικό προϊόν.

«Χαρακτηρίζεται από αντιοξειδωτικές ιδιότητες, έχει Ωμέγα 3, αρκετές βιταμίνες, είναι ένα ολοκληρωμένο χόρτο το οποίο μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί και με την σπιρουλίνα. Έχει ιδιότητες που τις έχουν πάρα πολλά φυτά μαζί.» προσθέτει ο γεωπόνος.

Το σταμναγκάθι φυτρώνει κυρίως στην Κρήτη και σε μερικές άλλες περιοχές της Ελλάδας. Έτσι, η εξαγωγή του σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να ενισχύσει την ελληνική οικονομία.

«Ακριβώς, νέο στο εξωτερικό, ένα τόσο γευστικό και συνάμα προϊόν το οποίο μπορεί να δίνει βιταμίνες στην διατροφή μας δεν τον γνώριζε ο κόσμος.Μπορούμε τώρα αυτό το προϊόν να το βρίσκουμε τόσο στα ελληνικά σουπερμάρκετ και στις αγορές πιστοποιημένο όσο και στις ξένες αγορές.» τονίζει ο κύριος Μουτεβελής.

Άλλη μία ελπιδοφόρα κίνηση σε περίοδο κρίσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top