Και ο στρατός στις φυλακές Τρικάλων!

Για να εντοπιστούν και εξουδετερωθούν εκρηκτικοί μηχανισμοί

Ομάδα του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίου Ξηράς διατέθηκε στις φυλακές Τρικάλων, ύστερα από αίτημα το�� Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με σκοπό τον εντοπισμό, την επισήμανση και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών που απέμειναν στον χώρο της εξωτερικής περιβόλου των φυλακών Τρικάλων κατά την πρόσφατη απόδραση κρατουμένων.

Η ομάδα του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίου Ξηράς από το Σάββατο 23 έως και την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013 προέβη στην προσέγγιση-αναγνώριση του χώρου και στην συνέχεια στην επισήμανση και εξουδετέρωση των εκρηκτικών μηχανισμών.

Επισημαίνεται ότι όλη η επιχείρηση διενεργήθηκε από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Η συγκεκριμένη ο��άδα προκειμένου να πραγματοποιήσει την αποστολή της με επιτυχία και πρωτίστως με ασφάλεια, διαθέτει εξοπλισμό ατομικής προστασίας (στολές αντιθραυσματικές, κράνη κτλ) για τον εντοπισμό, την μεταφορά και την καταστροφή των εκρηκτικών μηχανισμών.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top