Κορυφαία διάκριση για την 25χρονη Ελληνίδα Ελένη Αντωνιάδου!

Κέρδισε το βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς» - Διαβάστε τι έχει καταφέρει

«Γυναίκα της Χρονιάς» αναδείχθηκε η 25χρονη Ελληνίδα Ελένη Αντωνιάδου, η οποία τιμήθηκε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την προβολή του ρόλου της γυναίκας στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Η Ελληνίδα επιστήμονας, που κατέκτησε την κορυφή στην ετήσια εκδήλωση 2013 FDM Everywoman In Technology Awards, ασχολείται μεταξύ άλλων με τη βιοτεχνολογία και την αναγεννητική ιατρική.

aepistim_600_375_-1520156786.jpg

Παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι επικεφαλής του οργανισμού Μεταμοσχεύσεων χωρίς Δότες και δημιούργησε μια τεχνητή τραχεία, η οποία χρησιμοποιήθηκε σε ασθενή με καρκίνο!

Η ίδια θεωρεί πώς, όταν η δημιουργία τεχνητών ανθρώπινων οργάνων τελειοποιηθεί, η διαδικασία θα είναι απλή και θα δοθεί ένα τέλος στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης ανθρώπινων οργάνων.

Από το 2012 συμμετέχει ενεργά και στην Ακαδημία της NASA, καθώς επιλέχθηκε μεταξύ 1.200 υποψηφίων και πλέον είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας της Διεύθυνσης Βιοτεχνολογίας στο εργαστήριο εξερεύνησης του Άρη της αεροδιαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Ποια είναι η Ελένη Αντωνιάδου

Η Ελένη, η μητέρα της οποίας είναι από το Λιπαρό Σκύδρας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα.

Όπως γράφει στο site της NASA: «Είμαι ευλογημένη, που γεννήθηκα στην χώρα του φωτός, την Ελλάδα, όπου γεννήθηκαν η φιλοσοφία, οι τέχνες, η πολιτική και η λογοτεχνία, που αποτελούν την ρίζα των μοντέρνων επιστημών. Φιλοσοφία σημαίνει «αγάπη για την σοφία» και αυτό ήταν που με οδήγησε στο ταξίδι προς την απόκτηση γνώσεων».

Η νεαρή αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Κεντρικής Ελλάδας, όπου πήρε πτυχίο Πληροφορικής με εφαρμογή στην Βιοιατρική.Στην συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL) και από τότε άρχισε να διαπρέπει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top