Δραματικές ώρες για τους Κύπριους: Χωρίς τρόφιμα και ρεύμα τα νοικοκυριά

Κλειστές μέχρι τις 2 Απριλίου οι τράπεζες; Δεν θα καταβληθούν μισθοί

Δραματικές ώρες για τους Κύπριους: Χωρίς τρόφιμα και ρεύμα τα νοικοκυριά

Με ανταλλαγή π��οϊόντων και την χρήση μόνο ειδών πρώτης ανάγκης επιβιώνουν οι Κύπριοι, που έχουν πλαφόν στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ τα 100 ευρώ για την Τράπεζα Κύπρου και τα 120 ευρώ για την Λαϊκή Τράπεζα.

Η κατάσταση είναι δραματική και ενώ το ρευστό έχει σχεδόν εξαντληθεί για τα περισσότερα νοικοκυριά οι τράπεζες ενδέχεται να παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 2 Απριλίου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί εργοδότες δεν θα καταβάλλουν τους μισθούς του Μαρτίου, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που δίνουν άδειες άνευ αποδοχών. Έτσι, οι χιλιάδες πολίτες αναγκάζονται να ζουν μόνο με τα απαραίτητα, αφού τα ευρώ εξαντλούνται.

Το βράδυ το νησί θυμίζει έρημη περιοχή, με τις περισσότερες οικογένειες να κλείνουν τα φώτα για να κάνουν οικονομία, ενώ αν γίνουν πράξη οι φόβοι για «λουκέτο» στις τράπεζες μέχρι τις 2 Απριλίου, είναι δεδομένο ότι θα παρατηρηθούν ελλείψεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Μεγαλονήσου έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα αναζήτησης ονομάτων και διευθύνσεων αυτών που έβγαλαν υπέρογκα ποσά από τις τράπεζες της Κύπρου στο εξωτερικό.

Βίντεο από την πρωινή εκπομπή του Αnt1

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top