texnitesonline: Πάρε ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ για επισκευή ή ανακαίνιση μέσα σε λίγα λεπτά

Νεανική επιχειρηματικότητα ή Νεοφυείς επιχειρήσεις;

texnitesonline: Πάρε ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ για επισκευή ή ανακαίνιση μέσα σε λίγα λεπτά

Ποια είναι η διαφορά; Η έννοια «νεανική» έχει ηλικιακό περιορισμό. Η έννοια «επιχειρηματικότητα» ερμηνεύεται ως απόπειρα. Θα πρότεινα λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε τον όρο «νεοφυής επιχείρηση» που περιγράφει μια νέα ιδέα που γίνεται νέα επιχείρηση. Αν μάλιστα για μερικούς, ο όρος ‘νεοφυής’ φαντάζει ως νεολογισμός, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον όρο start-up.

Ακούγοντας start-up, η εικόνα που προβάλλεται στο μυαλό των περισσότερων είναι μια ομάδα νεαρών, αξύριστων geeks που αναπτύσσει το υπερ-software, πιθανότατα ένα mobile application, ή ένα λογισμικό αναγνώρισης φωνής και ταυτόχρονης μετάφρασης. Αποκλεισμένοι από τον έξω κόσμο, πίσω από οθόνες που φεγγοβολούν, θρεφόμενοι με πίτσα, καφέ και μπύρα, μέχρι να βγει το πρωτότυπο, που τους κάνει πάμπλουτους και …ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Όχι, δεν είναι έτσι. Ο Bill Gates, o Steve Jobs και μερικές εκατοντάδες άλλα πρότυπα που έχτισαν αυτή την εικόνα, είναι σίγουρα λιγότεροι από τους νικητές του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου. Απλά ο κόσμος αρέσκεται στα success stories και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να τα ενστερνιστεί.

Ας προσγειωθούμε λίγο και ας δούμε τα πράγματα από το επίπεδο του εδάφους.

Νεοφυής λοιπόν είναι οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία βασικά έχει τρία χαρακτηριστικά:

- Είναι νέα
- Είναι καινοτόμος
- Έχει ταχεία ανάπτυξη – Ή έχει προοπτικές ταχείας ανάπτυξης

Ας πούμε λοιπόν σαν παράδειγμα, ότι ξεκινά κάποιος ένα συνοικιακό αρτοποιείο. Είναι start-up; Μάλλον όχι. Αν όμως ξεκινήσει αυτό το αρτοποιείο παράγοντας ένα εξαιρετικής ποιότητας ψωμί με αγνά, παραδοσιακά υλικά και πρωτοτύπους συνδυασμούς, αν φροντίσει να επικοινωνήσει την ανάπτυξη του προϊόντος αυτού στην αγορά με έναν έξυπνο, αποτελεσματικό τρόπο και αν έχει μελετήσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο, ώστε να ανατροφοδοτείται η επένδυση παράγοντας προστιθέμενη αξία που επανεπενδύεται, τότε ναι, είναι start-up.

Με άλλα λόγια λοιπόν, το αντικείμενο μιας επιχείρησης δεν έχει σχέση με το αν εκείνη είναι start-up, αντίθετα αυτό το καθορίζει η φιλοσοφία της. Νεοφυής λοιπόν είναι η επιχείρ��ση που ο λόγος ύπαρξής της είναι να προσφέρει μια καινοτόμο λύση σε ένα πρόβλημα ή μια επιθυμία των πελατών της και που στοχεύει να αναπτυχθεί δημιουργώντας αξία για τους πελάτες, τους μετόχους και τους εργαζομένους της.

Σε αυτή λοιπόν τη λογική, στήθηκε το Μάρτιο του 2010 από δύο νέους, ένα concept με το δηλωτικό όνομα texnitesonline. Με ένα “www.” στην αρχή και ένα “.gr” στο τέλος έκαναν την ιδέα τους μια διεύθυνση στο Internet.

Τι είναι αυτή η ιδέα;


Πολύ απλά λύνει το πρόβλημα του ιδιώτη που αναζητεί επαγγελματία για να πραγματοποιήσει μια εργασία, στο σπίτι, ή στον επαγγελματικό του χώρο, πετυχαίνοντας την καλύτερη ποιότητα εργασίας και την καλύτερη τιμή.
Ο ιδιώτης πελάτης, δεν έχει παρά να μπει στο site www.texnitesonline.gr και να καταγράψει την αγγελία εργασίας που θέλει να πραγματοποιήσει, καθώς και το κόστος που εκτιμά.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει ένας διαγωνισμός. Οι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να αναλάβουν το έργο, υποβάλλουν τις προσφορές τους και ο ανταγωνισμός -ως γνωστόν- αποβαίνει πάντα υπέρ του πελάτη.
Επειδή, όμως, η φθηνή τιμή δεν σημαίνει και απαραιτήτως καλό αποτέλεσμα, ο ενδιαφερόμενος πελάτης που βλέπει τις προσφορές των τεχνιτών, μπορεί να συμβουλευτεί τα προφίλ των επαγγελματιών και να βρει πολλές πληροφορίες για τη δουλειά τους, φωτογραφίες προηγούμενων εργασιών, πτυχία, πιστοποιήσεις, αλλά και –το σημαντικότερο- αξιολογήσεις προηγούμενων πελατών. Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν έχουν κανένα κόστος για τον πελάτη!

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 2300 αξιολογημένοι τεχνίτες από όλες τις ειδικότητες πανελλαδικά, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη επιλογή.

Από τη δική του σκοπιά, ο τεχνίτης που είναι εγγεγραμμένος στους texnitesonline.gr, μπορεί να λαμβάνει καθημερινά ειδοποιήσεις για έργα της ειδικότητάς του και μέσα από το περιβάλλον του site να υποβάλει προσφορές και να προβάλλει την εικόνα του προς τους πελάτες.

Για να καταλήξουμε λοιπόν στο σημείο απ’όπου αρχίσαμε, περί νεοφυών επιχειρήσεων. Έχει αποδειχθεί από οικονομικές μελέτες, πως είναι απολύτως αδιάφορο το πόσες επιχειρήσεις υπάρχουν σε μια χώρα σε σχέση με την πορεία της οικονομίας εκείνη τη χρονική στιγμή.

Αυτό που κάνει τελικά τη διαφορά είναι το πόσες επιχειρήσεις δημιουργούνται, αλλά και πόσες συνεχίζουν να λειτουργούν για τουλάχιστον μία τριετία από την ίδρυσή τους. Οι texnitesonline έχουν πετύχει λοιπόν τον πρώτο τους στόχο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top