Παρατράγουδα στην παρέλαση:Επεισόδια με προσαγωγή-Δεν άφησαν τους γονείς να δουν τα παιδιά τους

Διαμαρτυρία της μπάντας του δήμου Αθηναίων-Εμπόδια στην τηλεοπτική κάλυψη

Παρατράγουδα στην παρέλαση:Επεισόδια με προσαγωγή-Δεν άφησαν τους γονείς να δουν τα παιδιά τους

1909047 (1).jpg

Με πολλά παρατράγουδα πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ενώπιον του υφυπουργού Παιδείας Θ.Παπαθεοδώρου.

1909041.jpg
Συγκεκριμένα όπως σας έγραψε σε προηγούμενη ανάρτηση το star.gr, λίγο πριν από την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρωμένοι στην κάτω πλευρά της, σήκωσαν πανό για την Κύπρο στο οποίο αναγραφόταν «Ενωμένη Ρωμιοσύνη. Μαζί αδέλφια μας. Ελλάδα-Κύπρος, Μίκης Θεοδωράκης»,ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για την ισχυρή αστυνόμευση και τον αποκλεισμό της περιοχής, όπου θα γίνει η παρέλαση.
1909106.jpg

Αστυνομικοί τους απώθησαν με τις ασπίδες τους, και ακολούθησε μία προσαγωγή μέλους του κινήματος «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη και συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του γραμματέα της «Σπίθας», Γαβριήλ Πελεκίδη.

1909052.jpg
Εν τω μεταξύ τα μέτρα της αστυνομίας ήταν δρακόντεια. Κάγκελα και κλούβες των ΜΑΤ με χιλιάδες αστυνομικούς είχαν αποκλείσει τους γύρω δρόμους από την πλατεία Συντάγματος και κανείς δεν μπορούσε να παρακολουθήσει την παρέλαση εκτός αν είχε διαπίστευση από τον δήμο Αθηναίων.
1909097.jpg

Εκατοντάδες γονείς που ήθελαν να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν δεν τα κατέφεραν.
Μέχρι και οι δημοσιογράφοι χρειάστηκε να περιμένουν ώρα μέχρι να τους αφήσουν να περάσουν στην πλατεία Συντάγματος.
1909119.jpg
Τα παρατράγουδα συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια της παρέλασης όπου η μπάντα του δήμου Αθηναίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας αντί να πάει στον προβλεπόμενο χώρο δηλαδή στην εξέδρα αριστερά των δημοσιογράφων, σταμάτησε μπροστά από δημοσιογράφους με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η τηλεοπτική κάλυψη μεγάλου μέρους της παρέλασης.

1909136.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top