Έπιασαν τους 2 από τους 11 δραπέτες των φυλακών Τρικάλων-Ψάχνουν τους υπόλοιπους

ΒΙΝΤΕΟ: Ελικόπτερα της ελληνικής αστυνομίας χτενίζουν την περιοχή των Τρικάλων

Έπιασαν τους 2 από τους 11 δραπέτες των φυλακών Τρικάλων-Ψάχνουν τους υπόλοιπους

Πρώτη ανάρτηση: 23/03/2013 14:25

Δύο από τους 11 κρατουμένους που απέδρασαν χθες από τις φύλακές Τρικάλων έπιασαν οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων είναι και ο πιο σκληρός από τους δραπέτες, ενώ φημολογείται ότι ήταν και ο «εγκέφαλος» όλης της «επιχείρησης». Στο μεταξύ, άλλοι τέσσερις κρατούμενοι κρύβονται σε βουνό των Τρικάλων σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.


Εντωμεταξύ, ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ που απογειώθηκαν από το δημοτικό στάδιο σήμερα το πρωί χτενίζουν την περιοχή των Τρικάλων, προκειμένου να εντοπίσουν και τους υπόλοιπους δραπέτες. Επί τόπου έσπευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Νωρίτερα, κλιμάκιο της ΕΚΑΜ από τη Θεσσαλονίκη έφτασε στις φυλακές για να ελεγχθούν τυχόν κρατούμενοι με όπλα που βρίσκονται έξω από τα κελιά τους και να εντοπιστεί ο οπλισμός που πιθανόν είναι κρυμμένος, αλλά και να γίνει καταμέτρηση των κρατουμένων.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αρμόδιους δεν βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, ούτε κάλυκες που να επιβεβαιώνουν χρήση πυροβόλου όπλου από κρατούμενους εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, κατά την ώρα της απόδρασης. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση.

Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 10 φυλακισμένοι της Γ΄2 Πτέρυγας, όπου κρατούνται βαρυποινίτες, έκοψαν τα κάγκελα και ανέβηκαν στην ταράτσα του σωφρονιστικού καταστήματος και άρχισαν να πυροβολούν τους φρουρούς. Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έγινε και ρήψη χειροβομβίδων.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει και ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, έξω από τις φυλακές, άγνωστοι δράστες χωρισμένοι σε δυο ομάδες με δυο οχήματα και βαρύτατο οπλισμό άνοιξαν πυρ κατά των σκοπών εξωτερικής φρούρησης, αλλά και κατά του οχήματος της περιπόλου του σωφρονιστικού καταστήματος που βρισκόταν έξω από αυτό και το οποίο βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά. Επίσης, πυρά δέχθηκαν όχημα της Αστυνομίας που είχε διατεθεί για την ενέργεια ελέγχων σε κοντινό σημείο και προσέγγιζε το Κατάστημα Κράτησης καθώς και έτερο σταθμευμένο έξω από αυτό περιπολικό.

Οι δραπέτες διέφυγαν με αυτοσχέδια σχοινιά ενώ την ώρα της διαφυγής πέταξαν μία χειροβομβίδα κρότου λάμψης ανάμεσα σε αστυνομικούς και σε δημοσιογράφους που τους ακολουθούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, έχουν τραυματιστεί 2 φρουροί: πρόκειται για τον 37χρονο Μιχάλη Δημητρίου και τον 40χρονο Κώστα Καρρά. Ο δεύτερος μάλιστα είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ο ένας νοσηλεύεται στην εντατική και ο άλλος στην χειρουργική κλινική. Και οι δύο είναι εκτός κινδύνου.

Η απόδραση των 11 έρχεται μια βδομάδα μετά την απόπειρα απόδρασης του Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Μαλανδρίνου αλλά και περίπου 4 βδομάδες μετά την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Παναγιώτη Βλαστού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top