Καταγγελία-σοκ: Δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός στην Πάτμο-Χωρίς παιδίατρο έμειναν 650 παιδιά

Απελπισμένοι οι κάτοικοι-Τριτοκοσμική η κατάσταση

Σοκ προκαλεί η απίστευτη καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ότι οι κάτοικοι της Πάτμου έμειναν χωρίς γιατρό, μετά και την παραίτηση την Πέμπτη του μοναδικού αγροτικού γιατρού του νησιού.

Μάλιστα καλεί το υπουργείο Υγείας και τις εισαγγελικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Όπως σημειώνει ο ΙΣΑ περισσότεροι από 3.500 κάτοικοι της Πάτμου έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς γιατρό και 650 π��ιδιά έχουν μείνει χωρίς παιδίατρο, λόγω των τραγικών καθυστερήσεων στην πλήρωση των θέσεων αγροτικών και ειδικών γιατρών.

Οι οργανικές θέσεις του Κέντρου Υγείας που είναι κενές, προβλέπουν έξι ειδικευμένους και τρεις αγροτικούς γιατρούς, ενώ ο μοναδικός αγροτικός γιατρός του νησιού, «φτάνοντας στα όρια της αντοχής στην ευθύνη της περίθαλψης 4.500 πολιτών, παραιτήθηκε».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του για την τραγική εγκατάλειψη της Πάτμου, κάνοντας λόγο για τριτοκοσμική κατάσταση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΣΑ, οι κάτοικοι της Πάτμου έκαναν λαϊκή συνέλευση, ζητώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην στοιχειώδη περίθαλψη, ενώ ο δήμος Πάτμου εξέδωσε ψήφισμα, απευθύνοντας έκκληση ανθρωπιστικής βοήθειας σε ιατρικό δυναμικό.

«Εδώ και τώρα πρέπει να δοθεί λύση» δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι «αν δεν επανδρωθεί το νησί με γιατρό τις επόμενες ώρες, τότε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τον Ιατρικό Σύλλογο της επαρχίας Καλύμνου θα στηρίξουν την Υγεία του νησιού με εθελοντές γιατρούς. «Δε θα επιστρέψουμε η ολιγωρία κάποιων να κοστίσει ανθρώπινες ζωές» καταλήγει ο κ. Πατούλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top