25.000 προϊόντα- "μαϊ��ού" σε... καταστήματα στην Θεσσαλονίκη

Ρούχα, ρολόγια και ηλεκτρονικά παιχνίδια

Χιλιάδες προϊόντα απομίμησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Δημοτικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε. και την ΕΛ.ΑΣ., αξιοποιώντας ανώνυμες καταγγελίες πολιτών πραγματοποίησε εξόρμηση σε καταστήματα μέσω των οποίων υπήρχαν πληροφορίες ότι διακινούνται καθημερινά μεγάλες ποσότητες προϊόντων απομίμησης.

Κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε κατά τις πρωινές ώρες εντοπίστηκαν συνολικά 25.013 προϊόντα απομίμησης, μεταξύ των οποίων χιλιάδες αναπτήρες και άλλα αξεσουάρ καθώς και είδη ένδυσης, αρώματα και ρολόγια που αποτελούν απομιμήσεις γνωστών εταιριών (Levis, Diesel, Boss, Ferrari, Burberry’s, Armani, Gucci, Channel, Cartier, Tous κ.ά.).

Αναλυτικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 24.000 αναπτήρες, 265 ηλεκτρονικά παιχνίδια, 65 USB, 21 ρολόγια, 528 αρώματα και 134 είδη ένδυσης.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αποτελεσματική καταπολέμηση του παραεμπορίου και την εφαρμογή συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού συνεχίζονται οι εξορμήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στο ιστορικό κέντρο όσο και σε άλλες περιοχές της πόλης.

Τα προϊόντα που κατασχέθηκαν -εκτός από παράνομα χαρακτηρίζονται ελλείψει προδιαγραφών και επικίνδυνα- καταμετρήθηκαν και θα καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Όπως προέκυψε προορίζονταν τόσο για λιανική διάθεση όσο και για διάθεση από μικροπωλητές σε διάφορα ��ημεία της πόλης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top