Στο εδώλιο ξανά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για τη λίμνη Κορώνεια

Κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση

Στο εδώλιο ξανά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για τη λίμνη Κορώνεια

​​Στο εδώλιο του τριμελούς πλημμελιοδικείου Θεσσαλονίκης θα καθίσει σήμερα ο τέ��ς περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Π.Ψωμιάδης κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση. Η υπόθεση αφορά τις μειώσεις προστίμων σε επιχειρήσεις που ρύπαιναν το λίμνη Κορώνεια.

Το κατηγορητήριο βασίστηκε στο Πόρισμα του Μαΐου 2010 των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Το πόρισμα αυτό προέκυψε μετά από έρευνα δυόμιση ετών, βασίστηκε σε στοιχεία που έδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» Μιχάλης Τρεμόπουλος και άλλοι, μετά τους μαζικούς θανάτους πουλιών στην Κορώνεια το 2007 και αποδίδει ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες στη διοίκηση Ψωμιάδη και στους υπαλλήλους που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, κατηγορούνται ότι στην υπόθεση της Κορώνειας «τελούσαν αξιόποινες πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ως υπάλληλοι με πρόθεση παρέβησαν τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους, με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλους παράνομο όφελος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top