Οριστικό: Αυτό είναι το σχέδιο "Αθηνά": Δείτε ποια ιδρύματα συγχωνεύονται

Πώς επηρεάζονται οι μαθητές που δίνουν φέτος πανελλήνιες

Μεγάλες αλλαγές, ακόμα και από αυτά που ακούγονταν μέχρι σήμερα, φέρνει το σχέδιο «Αθηνά» στην ανώτατη εκπαίδευση.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα μετά την διαβούλευση στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλή ο αριθμός των τμημάτων που συγχωνευτήκαν ή καταργήθηκαν αγγίζουν τα 129.

Όπως σας είχαμε ήδη πει στο star.gr πλέον παραμένουν 405 Τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ συνολικά, έναντι 534 τμημάτων πριν την εφαρμογή του Σχεδίου «Αθηνά».

Σε μεταβατική φάση, δηλαδή σε λειτουργία έως την αποφοίτηση των εισαχθέντων 2012-2013 τίθενται 26 τμήματα, ενώ οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2013 θα κληθούν να επιλέξουν Τμήματα με βάση το νέο αυτό Ακαδημαϊκό Χάρτη.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν θα ομοσπονδιοποιηθούν τα ιδρύματα, όπως αρχικά είχε ακουστεί, όμως θα υπάρξει κοινοπραξία μεταξύ των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.

Επίσης, σημαντικό για τους φοιτητές είναι πώς:

-Δεν συγχωνεύονται σε ένα τμήματα τα ξενόγλωσσα τμήματα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

-Το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών αναβαθμίζεται και μετατρέπεται σε αυτόνομο τμήμα. Δεν θα ενσωματωθεί δηλαδή στο Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.

Το ΤΕΙ προσχολικής Αγωγής (πρώην Βρεφονηπιοκομίας) δεν συγχωνεύεται με το παιδαγωγικό τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ και τέλος

Τα τμήματα Εργοθεραπείας και Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας παραμένουν αυτόνομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top