Λαμπερά μυαλά μένουν και στηρίζουν τη χώρα μας

Παρά την κρίση αποφάσισαν να δημι��υργήσουν στην Ελλάδα

​Δέκα νέοι Έλληνες επιστήμονες αποφάσισαν να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες που τους καλούσαν να εργαστούν στο εξωτερικό και παρά την κρίση αποφάσισαν να εργαστούν στο στη χώρα τους και να δημιουργήσουν ένα καινοτόμο πρόγραμμα μοριακής διαγνωστικής!

Συγεκριμένα, εγκατέστησαν την έδρα της εταιρείας τους στο ερευνητικό πάρκο του Δημόκριτου και ξεκίνησαν να εργάζονται εντατικά!

«Χρησιμοποιούμε αυτά τα τσιπάκια όπως τα λέμε μίας χρήσης, τα οποία παίρνουν μια σταγόνα αίμα από το δάχτυλο του ��σθενή. Στην συνέχεια απομονώνεται από το αίμα το DNA. Μετά κόβουμε από το DNA το κομμάτι που μας ενδιαφέρει, δηλαδή εκείνο το γονίδιο στο οποίο ψάχνουμε να βρούμε κάποια μετάλλαξη. Σε περίπτωση που υπάρχει μετάλλαξη, το αποτέλεσμα για τον ασθενή είναι ότι έχει γενετικά την προδιάθεση να αναπτύξει αυτήν την ασθένεια» επισημαίνει ο Θάνος Δεμίρης,υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας.

Όταν βγει στην αγορά ολοκληρωμένο το πρόγραμμα με τη συγκεκριμένη συσκευή θα μειωθεί το κόστος των εξετάσεων όπως για παράδειγμα για την κοιλιοκάκη που κοστίζει σήμερα 120 ευρώ θα πέσει στα 20 ευρώ και φυσικά θα μειωθεί και ο χρόνος των αποτέλεσμα. Από 10 μέρες που κάνουν σήμερα για να βγουν θα χρειάζεται μόλις μισή ώρα.


Όπως σημειώνει ο κύριος Δεμίρης, όχι μόνο δε σκοπεύουν να φύγουν από τη χώρα, αλλά είναι έτοιμοι να συνεχίσουν την έρευνα και για άλλες καινοτομίες που έχουν στα σκαριά.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top