Όπου ��ύγει-φύγει: Έκτακτα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο του τριημέρου

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια

Μπορεί πολλά λεφτά να μην υπάρχουν αλλά πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται να εκμεταλλευτούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, μιας και θα χει και καλό καιρό!

Έτσι, η Αστυνομία έχει προγραμματίσει ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης και τροχαίας σε όλη τη χώρα αφενός για τη διευκόλυνση όσων πολιτών μετακινηθούν από τα αστικά κέντρα και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και αφετέρου για την πρόληψη ληστειών, κλοπών και άλλων εγκληματικών ενεργειών.


Σε ό,τι αφορά την Τροχαία, όλες οι υπηρεσίες της χώρας θα είναι σε επιφυλακή, θα υπάρχει έντονη παρουσία στα σημεία του εθνικού δικτύου που σημειώνονται συνήθως πολλά τροχαία ατυχήματα, θα γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους όπου χρειάζεται (οδικό δίκτυο, σταθμούς, λιμάνια, αεροδρόμια, διόδια, κ.λ.π.), ενώ ειδικά συνεργεία με συμβατικά αυτοκίνητα θα διεξάγουν ελέγχους για επικίνδυνες παραβάσεις.

Για τη διευκόλυνση των οδηγών απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων στα εθνικά δίκτυα ως εξής:

-Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00.
-Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00.
-Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Όσον αφορά στα αστυνομικά μέτρα, όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρχει συνεχώς αυξημένη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη, σε όλους τους χώρους συνάθροισης πολιτών, όπως εμπορικά κέντρα, σταθμούς, αγορές κ.λπ., ενώ ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης θα λαμβάνονται γύρω από τράπεζες, μεγάλα καταστήματα, βενζινάδικα, κ.λπ.

Παράλληλα, ιδιαίτερα μέτρα έχουν προγραμματιστεί σε όλη την επικράτεια, για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και άλλων απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών.

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια

Την ίδια ώρα αυξημένη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αναμένεται να είναι από σήμερα το απόγευμα η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελλ��νική Ακτοφυλακή, από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν σήμερα 12 πλοία για διάφορα νησιά του Αιγαίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν 15 δρομολόγια υδροπτέρυγων και 14 Φέρι για τον Αργοσαρωνικό. Από τη Ραφήνα έχουν προγραμματιστεί 8 αναχωρήσεις και από το Λαύριο 5.

Αύριο Σάββατο από το λιμάνι του Πειραιά, θα αναχωρήσουν 7 πλοία για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 14 Φέρι και 11 υδροπτέρυγα για τον Αργοσαρωνικό. Από τη Ραφήνα έχουν προγραμματιστεί 7 δρομολόγια και 4 από το Λαύριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top