Αποκαλυπτήρια για το Samsung 4S

«Τουμπανιασμένο» το νέο υπερόπλο της Κορέας

Αποκαλυπτήρια για το Samsung 4S

Μετά από μήνες αναμονής, πολλών διαρροών και συζητήσεων, το Samsung Galaxy S4, παρουσιάστηκε επίσημα από την κορεάτικη εταιρεία. Σε μία φαντασμαγορική παρουσίαση στο Radio City της Νέας Υόρκης, αλλά και παράλληλο event στην Times Square, η Samsung μετέτρεψε την παρουσίαση της νέας της “ναυαρχίδας” σε ένα πραγματικό show.

Το Samsung Galaxy S4 χαρακτηρίζεται από την κορεατική εταιρεία ως ένα ”life companion”. Μοιάζει αρκετά με ό,τι είδαμε στις διαρροές, με τους Κορεάτες να μην έχουν αλλάξει σημαντικά τη σχεδίαση της συσκευής σε σχέση με ό,τι μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Οι Κορεάτες αναφέρουν μία κατασκευή από πολυκαρβονικό υλικό, με το βάρος του S4 να φτάνει τα 130 γραμμάρια (έναντι 132 του SIII) ενώ το πάχος του τα 7.9 χιλιοστά (ακόμη πιο λεπτό δηλαδή από το SIII των 8,6 χιλιοστών).

Διαθέτει οθόνη 5 ιντσών (4,99 για την ακρίβεια) HD AMOLED με ανάλυση Full HD και pixel density που φτάνει τα 441ppi, η οποία διαθέτει προστασία Gorilla Glass 3. Ο επεξεργαστής του θα είναι είτε ένας οκταπύρηνος Exynos στα 1.6GHz της Samsung είτε ένας τετραπύρηνος Qualcomm Snapdragon στα 1.9GHz, ανάλογα με την περιοχή διάθεσης της συσκευής, η μνήμη RAM φτάνει τα 2GB (LPDDD3) ενώ η εσωτερική μνήμη 16, 32 ή 64GB ανάλογα με την έκδοση που θα αγοράσετε, με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας microSD. Επιπρόσθετα, υποστηρίζει 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0, δίκτυα LTE, ενώ η μπαταρία είναι αφαιρούμενη και φτάνει τα 2.600mAh.

Το “παρών” δίνουν και δύο κάμερες, στα 13 και τα 2MPixels αντίστοιχα, οι οποίες ξεχωρίζουν και για τα ιδιαίτερα functions τους. Χάρη στη λειτουργία “Dual Camera” μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες ταυτόχρονα και από τις δύο κάμερες της συσκευής τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε με 8 διαφορετικούς τρόπους, ενώ με το “Sound & Shot” μπορείτε να ηχογραφήσετε κάτι πριν ή μετά τη λήψη της φωτό σας ώστε να τη συνοδεύει. Επιλέγοντας το “Drama Shot mode” το Galaxy S4 μπορεί να τραβήξει 100 φωτογραφίες κάνοντας ένα collage με αυτές, ενώ η λειτουργία “Eraser” μπορεί να σβήσει κάποιον από μία φωτογραφία. Διαθέσιμο είναι και ένα νέο “Story Album” για τις φωτογραφίες σας με πληροφορίες ταξινόμησης, geo-tagging κ.ά.

Tο “παρών” στη συσκευή δίνουν οι “έξυπνες” λειτουργίες “Smart Scroll” για να κινείστε στην οθόνη του κινητού χωρίς να αγγίζετε την οθόνη και “Smart Pause” που σταματάει ένα video όταν δεν κοιτάτε την οθόνη. Ακόμη δύο ενδιαφέροντα functions είναι τα “Air View” και “Air Gesture”. Το πρώτο σάς επιτρέπει τοποθετώντας τα δάκτυλά σας πάνω στην οθόνη να έχετε μία προεπισκόπηση μηνυμάτων και άλλων στοιχείων ενώ το δεύτερο το να ελέγχετε χαρακτηριστικά όπως η μουσική, η απάντηση κλήσεων ή το scrolling χωρίς να αγγίξετε την οθόνη της μουσικής.

Χάρη στην υποστήριξη “Group Play” οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνον μουσική, φωτό, αρχεία και παιχνίδια χωρίς να απαιτείται σύνδεση Wi-Fi ή data, καθώς συνδέονται απευθείας ο ένας με τον άλλο ώστε να μοιράζονται περιεχόμενο. Κάποιες ακόμη από τις δεκάδες ενδιαφέρουσες λειτουργίες της συσκευής είναι η “S Voice Drive” που επιτρέπει τη χρήση φωνητικών εντολών, η “S Translate” που κάνει αυτόματη μετάφραση στην ομιλία σας, η “S Health” για τον έλεγχο της φυσικής σας κατάστασης, αλλά και το “Samsung WatchON” που μετατρέπει το Galaxy S4 σε τηλεχειριστήριο.

Όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα υποστηρίζει την έκδοση 4.2.2 του Android με το TouchWiz user interface της Samsung. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε λευκό και μαύρο χρώμα, ενώ θα κυκλοφορήσει σε 327 δίκτυα από 155 χώρες ξεκινώντας από τ�� τέλη Απριλίου.

πηγή: digitallife.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top