Κατάσχεση μαμούθ για φοροδιαφυγή στον οίκο Bulgari

Kατασχέθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί, ασφαλιστήρια, συμβόλαια, μετοχές και ακίνητα

Κατ��σχεση μαμούθ για φοροδιαφυγή στον οίκο Bulgari

Σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αξίας 46 εκατ. ευρώ που ανήκουν σε επικεφαλής του οίκου ειδών πολυτελείας Bulgari (του ομίλου LVMH) προχώρησε η ιταλική οικονομική αστυνομία με την κατηγορία της φοροδιαφυγής.

Τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία ανήκουν στους Πάολο και Νικόλα Μπούλγκαρι, καθώς και στους επικεφαλής των επιχειρήσεων του ομίλου.

Η αστυνομία κατάσχεσε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, ασφαλιστήρια, συμβόλαια, μετοχές των εταιρειών και πολλά ακίνητα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατηγορούνται ότι «απέκρυψαν από την ιταλική εφορία, μέσω ψευδών δηλώσεων, τζίρο ύψους περίπου τριών δισεκατομμυρίων ευρώ χρησιμοποιώντας εταιρείες με έδρα την Ολλανδία και την Ιρλανδία, τις οποίες δημιούργησαν με μόνο στόχο να αποφύγουν τη φορολόγησή τους στην Ιταλία».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο όμιλος Bulgari βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης ως ύποπτος για φοροδιαφυγή.

Ο διευθυντής του οίκου είχε υποστηρίξει στο παρελθόν πως ο όμιλος «σεβόταν ανέκαθεν τους φορολογικούς κανονισμούς στην Ιταλία και το εξωτερικό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top