Αντιδράσεις γονέων για τον τρόπο εισαγωγής σε πειραματικά σχολεία

Δεν θέλουν να γίνονται εξετάσεις και ζητούν ακύρωση της απόφασης

Αντιδράσεις γονέων για τον τρόπο εισαγωγής σε πειραματικά σχολεία

Την ακύρωση της απόφασης για την εισαγωγή των μαθητών με εξετάσεις στα πρότυπα στα πρότυπα πειραματικά σχολεία της χώρας ζητούν οι γονείς των παιδιών ��ου φοιτούν σήμερα σ’ αυτά, με προσφυγές που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Πειραματικών Σχολείων στις 20.2.2013 με την οποία ορίστηκε η εισαγωγή των μαθητών να μην γίνεται πλέον με κλήρωση αλλά με εξετάσεις(τεστ δεξιοτήτων και γνώσεων).

Σύμφωνα με 16 Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων από πολλές νομαρχιακές περιφέρειες, καθώς και 73 γονείς που υπογράφουν τις προσφυγές, η απόφαση αυτή αλλάζει άρδην τη ζωή των παιδιών που έχουν ήδη εγγραφεί στα πειραματικά σχολεία και τώρα πια δεν ξέρουν αν θα συνεχίσουν να φοιτούν σ’ αυτά.

Χωρίς την πρόβλεψη καν μιας μεταβατικής περιόδου, κινδυνεύουν, όπως σημειώνεται, να μείνουν εκτός τελικά των πειραματικών σχολείων τα παιδιά τα οποία πηγαίνουν σήμερα σ’ αυτά . Εξάλλου, όπως σημειώνεται, δεν έχει μέχρι στιγμής ξεκαθαριστεί ο τρόπος που θα γίνουν οι εξετάσεις, ο συντελεστής βαρύτητας των μαθητών αλλά και ο καθορισμός των γνωστικών πεδίων.

Πολύ περισσότερο δε η εξεταστέα ύλη η οποία ακόμη και τώρα δεν έχει καθοριστεί. Επιπλέον, σύμφωνα με τις προσφυγές, η επίμαχη απόφαση δεν δημοσιεύθηκε στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και άρα είναι παράνομη ενώ όπως προβλέπει ν. 3966/2011 για παρόμοια θέματα απαιτείται η έκδοση υπουργικής απόφασης και όχι απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top