Κατά όσων συνταγογραφούν διαδικτυακά στρέφεται ο Ιατρικός Σύλλογος

"Οι ιατρικές συνταγές προϋποθέτουν την προηγούμενη εξέταση του ασθενούς"

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει την αντιδεοντολογική συμπεριφορά ιατρών, οι οποίοι παρουσιάζονται στο διαδίκτυο με τρόπο που απάδει του ιατρικού λειτουργήματος.

Συγκεκριμένα ο ΙΣΑ έχει λάβει σωρεία καταγγελιών, διότι έχει δημιουργηθεί διαδικτυακός χώρος, στον οποίο γίνεται διαδικτυακή παραγγελία συνταγών και παραλαβή τους από το ιατρείο του διαφημιζόμενου ιατρού.

Στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο ο ασθενής απλά συμπληρώνει σε φόρμα τα στοιχεία του και χωρίς προηγούμενη εξέταση του ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Με μεγάλη αγανάκτηση θέλουμε να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας Ν. 3418/2005 (ΦΕΚ Α’ 287) τα ιατρικά πιστοποιητικά, καθώς και οι ιατρικές συνταγές προϋποθέτουν την προηγούμενη εξέταση του ασθενούς.

Ο συγκεκριμένος λοιπόν ιατρός, εκτός του ότι είναι επικίνδυνος για την υγεία των ασθενών του, διότι χωρίς προηγούμενη εξέταση συνταγογραφεί, διαπράττει πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, για τα οποία βεβαίως θα ελεγχθεί.

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να τονίσουμε το αυτονόητο ότι η άσκηση της ιατρικής είναι λειτούργημα που αποσκοπεί στη διατήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγειάς του ανθρώπου, καθώς και στην ανακούφιση από τον πόνο.

Επίσης απαγορεύεται κάθε διαφήμιση ή παρουσίαση σε ιστοσελίδα, η οποία παραπλανά το κοινό ή οδηγεί με αντιδεοντολογικό τρόπο σε συγκριτική εκτίμηση ψευδών προσόντων μεταξύ των ιατρών, ως εκ τούτου καταδικάζουμε την συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά και επιθυμούμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλα τα μέλη μας για τη πιστή τήρηση των κανόνων ιατρικής δεοντολογίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top