Το ξέρατε ��τι τα κινέζικα τσόπστικς απειλούν τα δάση;

Μάλλον οι Κινέζοι θα πρέπει να τα αποχωριστούν

Το ξέρατε ότι τα κινέζικα τσόπστικς απειλούν τα δάση;

Μόλις οι πολίτες του δυτικού κόσμου άρχισαν να τους παίρνουν τον... αέρα και να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να απολαύσουν τα γεύματά τους σε ασιατικά εστιατόρια, οι Κινέζοι αποφάσισαν ότι τα τσόπστικς πρέπει να «συνταξιοδοτηθούν»!

Γιατί; Επειδή τα ξυλάκια που χρησιμοποιούνται αντί για μαχαιροπίρουνα στην Ασία, εδώ και χιλιάδες χρόνια, απειλούν να εξαφανίσουν τα... δάση!

Η Κίνα είναι η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, με 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους, οι οποίοι χρησιμοποιούν τουλάχιστον 80 δις τσόπστικς μιας χρήσης το χρόνο.

Μάλιστα τα ξυλάκια που καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να καλύψουν την πλατεία Τιενανμέν, με συνολικό εμβαδόν 440.000 m2 360 φορές!

Από ένα δέντρο 20 ετών μπορούν να δημιουργηθούν μόλις 4.000 ζεύγη τσόπστικς, που σημαίνει ότι κάθε χρόνο «θυσιάζονται» 20 εκατομμύρια δέντρα!

Φυσικά, το εάν τελικώς οι Αρχές καταφέρουν να «εξαφανίσουν», τα τσόπστικς από την καθημερινότητα των Κινέζων μένει να αποδεχτεί.

Ορισμένοι μάλιστα δηλώνουν απαισιόδοξοι, καθώς αυτά αποτελούν μέρος της κουλτούρας του λαού τα τελευταία 4.000 χρόνια.

Ο πρώτος άνθρωπος που χρησιμοποίησε δυο ξυλάκια για να καταναλώσει την τροφή του ήταν ο Ντα Γιου, ο ιδρυτής της δυναστείας των Χσία, με ιστορικούς να εκτιμούν ότι αυτό συνέβη το 2100 π.Χ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top