Συγκέντρωση και πορεία απόστρατων στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτύρονται για τις δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Συγκέντρωση και πορεία απόστρατων στη Θεσσαλονίκη
Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγήκαν το μεσημέρι χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, απόστρατοι, αλλά και εν ενεργεία, για να διαμαρτυρηθούν έντονα, για μια ακόμη φορά, για τις δραματικές περικοπές που υφίστανται σε μισθούς και συντάξεις, περικοπές που φτάνουν ακόμα και το 60%.

«Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στην τρόικα ότι δεν πάει άλλο, δεν μπορούν να υποβαθμίσουν άλλο τις ένοπλες δυνάμεις και δεν μπορούν να φτωχοποιήσουν τους απόστρατους» σημειώνει ο Σπυρίδων Περβαινας, αντιναύαρχος ε.α., πρόεδρος συντονιστικού οργάνου ενώσεων απόστρατων.


Αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, κρατώντας ελληνικές σημαίες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και από το άγαλμα του Βενιζέλου έκαναν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

«Να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις ενάντια σε αυτή την πολιτική που εξαθλιώνει τον κόσμο και το στράτευμα» τονίζει ο κύριος Κωνσταντίνος Ιατρίδης, αντιπτέραρχος ε.α., πρόεδρος ένωσης απόστρατων αεροπορίας.

«Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στους φόρους που μας επιβάλλουν. Σε λίγο θα είμαστε υπόδικοι.» επισημαίνει ο κύριος Ευάγγελος Δανιάς, υποστράτηγοςε.α., αντιπρόεδρος ένωσης απόστρατων στρατού ξηράς.


Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καταγγέλλουν ότι για το 2014 έρχονται και άλλες περικοπές που θα αγγίξουν το 30%. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top