Τα «like» σας στο facebook προδίδουν το IQ σας και τις σεξουαλικές σας επιλογές!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι καταργείται η ιδιωτικότητα

Τα «like» σας στο facebook προδίδουν το IQ σας και τις σεξουαλικές σας επιλογές!

Ένα like στο facebook δεν είναι και τόσο… αθώο, όσο νομίζετε! Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές της Microsoft και του πανεπιστημίου του Cambridge από τις επιλογές σας στο διαδίκτυο μπορούν να εντοπίσουν από το IQ μέχρι τον σεξουαλικό σας προσανατολισμό!

Στην συγκεκριμένη μελέτη, που πραγματοποίησε η Microsoft με επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Cambridge εξετάστηκαν 58.000 Αμερικανοί χρήστες και διαπιστώθηκε πώς τα στοιχεία που επιλέγουν να εμφανίζονται δημοσίως αποκαλύπτουν τη φυλή τους, το δείκτη νοημοσύνης, το σεξουαλικό τους προσανατολισμό, την ενδεχόμενη χρήση ουσιών, πτυχές της προσωπικότητάς τους καθώς και τις πολιτικές πεποιθήσεις!

Αυτό που σόκαρε κυρίως τους ερευνητές είναι το πόσο εύκολα προσωπικά στοιχεία των χρηστών έχουν στην διάθεση τους αυτοί που χειρίζονται τα site κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, προειδοποιούν ότι η ιδιωτικότητα είναι αυταπάτη.

Για αυτό το λόγο τα αποτελέσματα της έρευνας έγιναν γνωστά λίγο μετά την ανακοίνωση συνεργασίας του facebook με τέσσερις από τις μεγαλύτερες εταιρείες συλλογής δεδομένων που θα προσφέρουν στοχευμένες διαφημίσεις…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top