Έβρος: Οι δραπέτες κολύμπησαν, πέρασαν στην Τουρκία αλλά... ατύχησαν!

Αναζητείται ακόμα ο "εγκέφαλος" του σχεδίου απόδρασης

Έβρος: Οι δραπέτες κολύμπησαν, πέρασαν στην Τουρκία αλλά... ατύχησαν!

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν μετά από συντονισμένες έρευνες και συνεργασία με τις Τουρκικές Αρχές οι πέντε από τους επτά ποινικούς κρατούμενους που δραπέτευσαν τα ξημερώματα της Κυριακής από τα κρατητήρια των Φερών Έβρου.

Οι τρείς (Αλγερινός, Ιρακινός και Αιγύπτιος) που πέρασαν κολυμπώντας τον ποταμό Έβρο, συνελήφθησαν από τις Τουρκικές αρχές, ενώ άλλοι δυο που κρυβόταν στην περιοχή Πόρου Φερών, εντοπίσθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών της αστυνομίας.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι επτά κρατούμενοι απέδρασαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες, μεταξύ των ωρών 2:30 έως 5:30, κόβοντας τα κάγκελα με λίμα, ενώ ως εγκέφαλος του σχεδίου θεωρείται τούρκος έμπορος ναρκωτικών που μέχρι στιγμής διαφεύγει τη σύλληψη.

Την ίδια ώρα, λόγω της απόδρασης και με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής αστυνομίας, εφτά αστυνομικοί (τέσσερις σκοποί, ο δεσμοφύλακας, ένας Αστυνόμος Β υπεύθυνος κρατητηρίων και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας), τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Οι εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των άλλων δύο δραπετών, συνεχίζονται με συνεχείς ελέγχους σε διάφορα σημεία του Έβρου.

O Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης κος Ιωακείμ Τσουκνάδης ανέφερε πως «φτάσαμε στα ίχνη των τριών δραστών που είχαν διαφύγει στην Τουρκία και αμέσως ειδοποιήσαμε τις εκεί Αστυνομικές Αρχές δίνοντας τις συντεταγμένες που είχαμε στη διά��εσή μας και κατάφεραν να τους εντοπίσουν», ενώ παράλληλα επισήμανε πως «ήδη καταφέραμε να πιάσουμε και άλλους δύο που κρύβονταν στην περιοχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο δραπετών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top