Γιατροί, δικηγόροι και αστυνομικοί κλέβουν εκατομμύρια και τρώνε με χρυσά κουτάλια

Πάνω από 90 εκατομμύρια βρέθηκαν σε λογαριασμούς που δεν είχαν σαφώς δηλώσει

Κατά συρροή… φοροφυγάδες, που το «παίζουν» φτωχαδάκια στην εφορία, αλλά τρώνε με χρυσά κουτάλια εντόπισε το ΣΔΟΕ.

Όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχους, αρκετοί συμπολίτες μας με περίτεχνο τρόπο κατάφερναν επί χρόνια να κρύβουν από μερικά ευρώ μέχρι και… μερικά εκατομμύρια ευρώ!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας γιατρός με την ειδικότητα του Ωτορινολαρυγγολόγου, ο οποίος κατάφερε να αποκρύψει σχεδόν 2.500.000 ευρώ!

Δείτε αναλυτικά τι κατάφεραν να κρύψουν:

Στην περιοχή του Λεκανοπεδίου, αρμοδιότητα Π.Δ. Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, 11 επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά και πλαστά τιμολόγια ύψους 88.240.000 ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις κατασκευής και συντήρησης διαφημιστικών πινακίδων, κλωστοϋφαντουργία, τεχνική εταιρεία, εμπόριο χημικών.

Επίσης, εντοπίστηκε ένας συνταξιούχος που εξέδωσε 365 εικονικά στοιχεία ύψους 4.081.000 ευρώ και μια Ομοσπονδία ατομικού αθλήματος που εξέδωσε 15 πλαστά στοιχεία και δύο εικονικά τιμολόγια ύψους 150.000 ευρώ.

Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ εντόπισαν 21 επιχειρήσεις, που έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 7.220.000 ευρώ, προκειμένου να αυξήσουν τα έξοδά τους, ώστε να αποφύγουν την καταβολή ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος.

Τα «τσέπωναν» για τα καλά οι πανεπιστημιακοί γιατροί και δικηγόροι

Στους ελέγχους περιουσιακών στοιχείων και καταθέσεων από το Σ.Δ.Ο.Ε. προέκυψε ότι στην Αθήνα:

- Ιατρός –ΩΡΛ απέκρυψε εισοδήματα ύψους 2.472.000 ευρώ.

- Ιατρός – Καθηγητής απέκρυψε εισοδήματα ύψους 188.000 ευρώ.

- Σε έλεγχο προγραμμάτων Κονδυλίων Ερευνών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης 129 δικαιούχα πρόσωπα απέκρυβαν αμοιβές 1.693.000 ευρώ.

- Στο Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης το ΣΔΟΕ αποκάλυψε μετά από εισαγγε��ική παραγγελία, ότι υπάλληλος υπεξαίρεσε από το 2006 -2011 από μη απόδοση παρακρατουμένων φόρων και μη απόδοση μερισμάτων το ποσό του 1.160.000 ��υρώ.

- Στην Θεσσαλονίκη το ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, προέβη σε έλεγχο πρώην Αστυνομικού που διατηρούσε ιστοσελίδα στοιχημάτων από το διαδίκτυο με έδρα την Αυστρία. Διαπιστώθηκε ότι είχε προσαύξηση περιουσίας κατά 1.190.000 ευρώ. Ο ελεγχόμενος προσήλθε και υπέβαλε συμπληρωματική φορολογική δήλωση.

- Το Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας ολοκλήρωσε τους ελέγχους στους 48 αγρότες με τις σημαντικότερες υποθέσεις έκδοσης και λήψης πλαστών και εικονικών τιμολογίων, το ύψος των οποίων ανήλθε στο ποσό των 222.515.063 ευρώ.

- Το Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Πελοποννήσου συνεχίζει τις έρευνες για τη μεταβίβαση ακινήτων από Υπεράκτιες Εταιρείες, σε φυσικά πρόσωπα. Διαπιστώθηκε ότι αγοραστές – φυσικά πρόσωπα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν δηλώσε�� την μεταβίβαση- αγορά του ακινήτου και καλούνται σε υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος.

Επίσης, διεξάγονται έρευνες σε 27 Υπεράκτιες. Εταιρείες αρμοδιότητας ΔΟΥ Κύμης.

Το Σ.Δ.Ο.Ε Δυτικής Ελλάδας κατέσχεσε 19,5 τόνους χαλκού σε σκραπ, σε 2 επιχειρήσεις χωρίς να υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά αγοράς. Ερευνάται αν η προέλευση του χαλκού είναι προϊόν κλοπής από εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και εργοστασίων.

- Το ΣΔΟΕ Π.Δ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τη συνεργασία του Τελωνείου Κήπων κατέσχεσε ποσότητα 5 κιλών χρυσού περίπου αξία 111.000 ευρώ και συνελήφθη για το αδίκημα της λαθρεμπορίας ένας Έλληνας υπήκοος, ο οποίος οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον του Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης. Ο χρυσός από τη συσκευασία του οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ήταν προϊόν τήξης κοσμημάτων στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top