ΔΕΙΤΕ: Για ποιες χώρες εγκαταλείπουν οι νέοι την Ελλάδα

Ψάχνουν ευκαιρίες για σπουδές και εργασία! "Δεν υπάρχει μέλλον εδώ" λένε

ΔΕΙΤΕ: Για ποιες χώρες εγκαταλείπουν οι νέοι την Ελλάδα

Στην Ελλάδα του 2013 οι νέοι ψάχνουν για εργασία με το κυάλι, καθώς, λόγω της κρίσης ως γνωστόν, οι ευκαιρίες που τους δίνονται είναι ελάχιστες. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπουν το εξωτερικό ως μονόδρομo. Κυρίως για σπουδές, με την προοπτική βέβαια για εργασία και μόνιμη εγκατάσταση!

Με τα κριτήρια επιλογής των χωρών για σπουδές να έχουν αλλάξει οι νέοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Σουηδία, τη Δανία αλλά και την Τουρκία, αφήνοντας την Αγγλία, την Γαλλία και την Ιταλία σε δεύτερη μοίρα πια.

«Δεν υπάρχει μέλλον αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για τους νέους. Εγώ αυτή τη στιγμή ψάχνω για ένα μετα��τυχιακό στο εξωτερικό, με την προοπτική να μπορέσω να αποκατασταθώ και επαγγελματικά και να μείνω κιόλας» λέει η Ιωάννα Σαρίκα, 22 ετών, φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

"Οι ευκαιρίες που έχουν οι νέοι στην Ελλάδα είναι πλέον απειροελάχιστες. Ψάχνω εδώ και πόσο καιρό για να καταφέρω να κάνω την πρακτική μου, όχι για να βρω μόνιμη δουλειά, και δεν μπορώ", επισημαίνει ο Αχιλλέας Λιβέριος, 25 ετών απόφοιτος Πολιτικών, Δομικών Έργων του ΤΕΙ Πειραιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top