Θέλεις χρυσό;; Κερδοσκόποι και απατεώνες σου τάζουν «Πυραμίδες»!

Ούτε ο «Μίδας» δεν θα σου έδινε 7.000 ευρώ!!

Το παλιό κόλπο έρχεται με νέο περιτύλιγμα. Γρήγορα και εύκολα κέρδη υπόσχονται οι «κύριοι» με τις πλάκες χρυσού παρασύροντας αφελείς και απελπισμένους σε επενδύσεις με αμφίβολο αντίκρισμα.

Στην Ελλάδα της κρίσης, της φτώχειας και της ανεργίας του 27% ανάμεσα στο παραεμπόριο, τη μαύρη εργασία και τις ουρές αναπτύσσονται και οι «πυραμίδες». Υπόσχονται κέρδη σε χρυσό και υποστηρίζουν ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκονται πανίσχυροι Γερμανοί μέτοχοι, πιστοποιημένα θησαυροφυλάκια και υποκαταστήματα στο Ντουμπάι και σε άλλα εμιράτα.

Οι Έλληνες εκπρόσωποι των εταιρειών κυκλοφορούν στις παρουσιάσεις με πλάκες χρυσού στις τσέπες τους. Την υπόθεση παρακολουθεί στενά το ΣΔΟΕ, καθώς οι εταιρείες δεν υπόσχονται μόνο εύκολο χρήμα, αλλά και αφορολόγητα κέρδη. Τις τελευταίες ημέρες επιχειρούν μπαράζ ενημερωτικών συναντήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και άλλες πόλεις μαζεύοντας τους ενδιαφερόμενους σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο: σε σπίτια, σε καφετέριες, σε φαστφουντάδικα μέχρι και σε πάρκα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τους τελευταίους οχτώ μήνες με την επωνυμία Em Goldex.

Η εταιρεία δεν έχει γραφεία στην Ελλάδα, αλλά όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της όλα γίνονται μέσω ίντερνετ.

Τι ακριβώς πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι;

«Μπορείς να καταθέσεις 150 ή 540 ευρώ ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξεις προκειμένου να μπεις στο παιχνίδι. Αυτά τα χρήματα είναι η προκαταβολή σου για να μπεις στο σύστημα μπόνους ανταμοιβών της εταιρείας. Δείτε το ως μια προκαταβολή για αγορά χρυσού αξίας 7.000 ευρώ. Σκοπός της είναι να πείσεις άλλους δυο να αγοράσουν χρυσό και να βάλουν επίσης από 150 ευρώ. Αυτοί με τη σειρά τους θα φέρουν από δυο άτομα ακόμα ο καθένας και ούτω καθεξής. Μόλις η ομάδα σου συμπληρώσει 42 άτομα , τότε 7.000 ευρώ σε πλάκες χρυσού είναι δικές σου και θα σου αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου. Αν σταματήσεις στα 14 άτομα κερδίζεις 3.244 ευρώ. Το σύστημα αυτό μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε δυο ή τρεις μήνες. Αν δεν καταφέρεις να βρεις τα δυο άτομα, τότε λαμβάνεις τα χρήματα που επένδυσες ��ε μορφή χρυσού ή σε μετρητά εφόσον προλάβεις βέβαια την προθεσμία των 14 ημερών» διευκρινίζουν οι κουστουμαρισμένοι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Στις παρουσιάσεις με τις ερασιτεχνικά στημένες διαφάνειες, οι «εδικοί» υπόσχονται μηδενικό ρίσκο και εξασφαλισμένες αποδόσεις από μερικές εκατοντάδες έως χιλιάδες ευρώ…

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας πάντως και σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη δεν γνωρίζουν τα ονόματα των επτά Γερμανών ιδιοκτητών της! Και το υποτιθέμενο θησαυροφυλάκιο της εταιρείας βρίσκετα�� στο Ντουμπάι…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top