Ηράκλειο: 13 χρόνια στον 17χρονο που σκότωσε τον συνομήλικό του στο Ροτάσι

"Καμία απόφαση δεν θα φέρει το παιδί μας πίσω"

Ηρά��λειο: 13 χρόνια στον 17χρονο που σκότωσε τον συνομήλικό του στο Ροτάσι

Κάθειρξη 13 ετών επέβαλε αργά την Τετάρτη το Δικαστήριο ανηλίκων Ηρακλείου στον 17χρονο για τη δολοφονία του συνομήλικου συγχωριανού του στο Ροτάσι Ηρακλείου μετά στη σφοδρή συμπλοκή μεταξύ των μελών των δύο οικογενειών που είχε σημειωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.


Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, και χωρίς τους συγγενείς του κατηγορουμένου επειδή υπήρχαν φόβοι για επεισόδια.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού κατά συρροή, της συμπλοκής και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας μαχαιριού. Αποφάσισε να απαγορεύσει στον ανήλικο να επισκεφθεί για οποιαδήποτε αφορμή το χωριό του μέχρι την ηλικία των 21 ετών, αλλά και να συναντήσει μέλη της άλλης οικογένειας.

Η απόφαση του δικαστηρίου ικανοποίησε εν μέρει τους συγγενείς του θύματος οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την ποινική μεταχείριση του πατέρα του και των άλλων συγγενών του που συμμετείχαν στη συμπλοκή. Κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

"Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας γλίτωσαν και έστειλαν στο εδώλιο ένα ανήλικο παιδί", φώναζαν. «Καμία απόφαση δεν θα φέρει το παιδί μας πίσω, που χάθηκε άδικα από τη λυσσαλέα επίθεση», έλεγαν με δάκρυα στα μάτια μαυροντυμένες γυναίκες που στο πέτο είχαν κονκάρδες με τη φωτογραφία του νεκρού τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top