Πόλεμος μέσα στην Ιερισσό: Δακρυγόνα έξω από σχολείο!-Λιποθύμησαν μαθητές

Πέντε προσαγωγές για τα επεισόδια στις Σκουριές-Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

​Σκηνικό πολέμου αυτή την ώρα μέσα στη πόλη της Ιερισσού στη Χαλκιδική, με εξαγριωμένους τους κατοίκους να ρίχνουν πέτρες στους αστυνομικούς και να χτυπούν τις καμπάνες από το πρωί!


Σύμφωνα με πληροφορίες, 4 διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από το χωριό και ενδέχεται μαζί τους να είναι και ο εισαγγελλέας.

Εν τω μεταξύ, τα ΜΑΤ έχουν κάνει χρήση δακρυγόνων, με τους κατοίκους να υποστηρίζουν ότι πολλά έχουν πέσει ακόμα και μέσα σε σχολείο με αποτέλεσμα κάποιοι μαθητές να έχουν λιποθυμήσει και να έχουν μεταφερθεί στο ιατρείο.


Οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές προκειμένου να διαλύσουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα των δακρυγόνων και να προστατευτούν από τα ΜΑΤ.


Ο λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά είναι ότι πέντε κάτοικοι Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές, ενώ 2 από αυτούς θα μεταφερθούν στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Ιερισσό με συνοδεία 6 κλούβες ΜΑΤ και 7-8 αστυνομικά αυτοκίνητα για να γίνει έρευνα στα σπίτια τους. Οι κλούβες έχουν σταματήσει στη διασταύρωση για Ξηροποτάμι.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από τους κατοίκους της Ιερισσού, η αστυνομία θέλει να περάσει στο χωριό για να κάνει έρευνες σε σπίτια, αλλά οι κάτοικοι απάντησαν πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την παρουσία δικαστικού αντιπροσωπου και δεν είναι απαραίτητη η παρουσια της αστυνομίας.

Η απάντηση της αστυνομίας λένε ότι ήταν: "Δεν θα μας υποδείξετε εσείς πως θα γίνει".

Όμως ΕΠΙΣΗΜΑ η αστυνομία διαψεύδει το γεγονός οτι χρησιμοποίησαν χημικά...

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Σήμερα το πρωί, τετρακόσια (400) περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν- απέκλεισαν την επαρχιακή οδό Γοματίου – Ιερισσού και δεν επέτρεπαν τη διέλευση αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες μαζί με δικαστικούς λειτουργούς μετέβαιναν στην περιοχή για υποβοήθηση των αστυνομικών ερευνών, που διενεργούνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τον εμπρησμό σε εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013.

Σημειώνεται ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν βάλει φωτιά σε ελαστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή.

Επιπλέον δεν ανταποκρίθηκαν στις επανειλημμένες εκκλήσεις για αποχώρηση από το σημείο και εκσφενδόνιζαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δυο αστυνομικοί. Τελικά η διέλευση των αστυνομικών επετεύχθη με περιορισμένη χρήση χημικών μέσων.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωθέντες, κινούμενοι προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ιερισσού.

Δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις ατόμων.

Σε καμία περίπτωση δεν έγινε χρήση χημικών ή άλλων μέσων σε κανένα άλλο σημείο της περιοχής, ενώ σχετικές καταγγελίες σε Μ.Μ.Ε για χρήση χημικών σε σχολείο και οικίες της περιοχής, διαψεύδονται κατηγορηματικά.