Συγκλονίζει ο αγώνας για μάθηση του 12χρονου τυφλού μαθητή από τα Σφακιά

Κατάφερε να ευαισθητοποιήσει την ανάλγητη πολιτεία

Εισακούστηκε τελικά η κραυγή βοήθειας του 12 χρονου τυφλού Πάρη Γιαννουλάκη από τα Σφακιά που διψούσε για μάθηση.

Στο Γυμνάσιο στο οποίο πηγαίνει δεν είχε καθηγητές ειδικής αγωγής για παιδιά με προβλήματα όρασης και δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.

Έτσι λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς και μετά τις έντονες πιέσεις και την δημοσιοποίηση που δόθηκε, το Υπουργείο Παιδείας ευαισθητοποιήθηκε και διορίστηκαν δύο καθηγητές ειδικής αγωγής (μαθηματικός και φιλόλογος), αλλά μόνο η μαθηματικός αποδέχθηκε την θέση.

‘Ετσι με την ελπίδα πως τώρα θα γίνουν πιο άμεσες ενέργειες και πριν λήξει η χρονιά αναμένεται το Υπουργείο να διορίσει τον επόμενο στην σειρά του πίνακα των αναπληρωτών φιλόλογων καθηγητών ειδικής αγωγής.

Ο 12χρονος Πάρις ο οποίος είναι τυφλός εκ γενετής, έχοντας δίπλα του δασκάλους ειδικής αγωγής ολοκλήρωσε το Δημοτικό Σχολείο και φέτος γράφτηκε στο Γυμνάσιο Σφακίων, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με την αναλγησία της Πολιτείας καθώς από την αρχή της σχολικής χρονιάς και παρά τις έντονες πιέσεις δεν διορίζοντο οι αναγκαίοι καθηγητές που γνωρίζουν το σύστημα Braille για να διδάξουν τον μαθητή.

Ευτυχώς όμως ο 12χρονος θα έχει μαθηματικό και εάν καλυφθεί άμεσα και η θέση της φιλολόγου θα μπορέσει να συνεχίσει τον δύσκολο αγώνα που δίνει για την μόρφωσή του.

Στο μεταξύ η οικογένεια του 12χρονου σε μήνυμά της αναφέρει τα εξής :

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους μας βοήθησαν, προβάλλοντας το θέμα της έλλειψης καθηγητών παράλληλης στήριξης με γνώσεις Braille, στο Γυμνάσιο της Χώρας Σφακίων, για τον γιο μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών θεμάτων του Δήμου Σφακίων, τον κ. Γιώργο Πρωτοπαπαδάκη, που με επιμονή, υπομονή και ανθρωπιά χειρίστηκε το θέμα. Του είμαστε ευγνώμονες, γιατί χάρη στις ενέργειές του έχουμε ήδη στο σχολείο μία μαθηματικό και περιμένουμε και φιλόλογο.

Επίσης θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στον Σύλλογο Διδασκόντων και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου της Χώρας Σφακίων, στον Δήμο Σφακίων, στον Flashnews,στη “Νέα Τηλεόραση” και στα “Χανιώτικα νέα”, που όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά ευαισθητοποιήθηκαν και ανέδειξαν το θέμα, συμβάλλοντας έτσι στην επίλυσή του.

Η σχολική χρονιά σε λίγους μήνες τελειώνει...

Ευχόμαστε με την έναρξη της επόμενης να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με τον ίδιο ανάλγητο χειρισμό από πλευράς Πολιτείας.

Με εκτίμηση
Οι γονείς Κατερίνα Μαλινδρέτου και Σταύρος Γιαννουλάκης"

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top