Δήμαρχος Πάτρας: «Ο Τσάβες ήθελε να έρθει στην Πάτρα»!

Τον είχε επισκεφτεί στο Καράκας

Ο πρώην δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας είχε συναντήσει τον αποθανόντα πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημ��κρατίας της Βενεζουέλας το 2009 και η γνώμη που αποκόμισε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα της μακρινής χώρας ήταν πως επρόκειτο για έναν πολιτικό με ταξική συνείδηση.

«Για να καταλάβει κανείς την προσωπικότητα του Ούγκο Τσάβες, θα πρέπει να επισκεφθεί το Καράκας. Να δει την ιστορία του λαού και να αντιληφθεί γιατί αγάπησε τον Φρανσίσκο ντε Μιράντα…» λέει σε τοπική εφημερίδα ο Α. Φούρας.

Ο πρώην δήμαρχος επισκέφθηκε το Καράκας τον Φεβρουάριο του 2009, κατά τη διάρκεια δημοψηφίσματος για το δικαίωμα επανεκλογής του Ούγκο Τσάβες.

«Διαπίστωσα ότι η δημοκρατία λειτουργούσε στο εσωτερικό της χώρας, αν και στην προεκλογική καμπάνια κυριαρχούσε το "όχι" (σ.σ. δηλαδή η άρνηση του δικαιώματος επανεκλογής στον Τσάβες)». Τελικά, ο Ούγκο Τσάβες επικράτησε σε εκείνο το δημοψήφισμα με ποσοστό 54,4%.

Ο Α. Φούρας μίλησε με πολλούς κατοίκους κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Βενεζουέλα και «διαπίστωσα τη λατρεία που έτρεφαν στο πρόσωπό του οι περιθωριοποιημένοι και την αντιπαράθεση αυτών που θίγονταν από την πολιτική του Ου. Τσάβες».

Ο εκλιπών πρόεδρος είχε δεχθεί πρόσκληση από τον Α. Φούρα να επισκεφθεί την Πάτρα με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Φρανσίσκο Ντε Μιράντα στην ομώνυμη πλατεία της πόλης μας. «Δυστυχώς, δεν προσκλήθηκε στην Ελλάδα…» μας είπε ο πρώην δήμαρχος, καθώς για διπλωματικούς λόγους δεν ήταν αρκετή η πρόσκληση της Πάτρας, αλλά χρειαζόταν κάτι περισσότερο.

Ο ίδιος, πάντως, ήθελε να έλθει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top