Δίδυμο ηλεκτρολόγων πίσω από τις ρευματοκλοπές!

Είχαν δουλέψει στο παρελθόν για τη ΔΕΗ

​Μι�� καλοστημένη απάτη σε βάρος της ΔΕΗ αλλά και των ίδιων των καταναλωτών είχαν στήσει στην Πάτρα ένας συνταξιούχος ηλεκτρολόγος και ένας μεσήλικας συνάδελφός του από την περιοχή.

Το «δίδυμο» των ηλεκτρολόγων, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είχε δουλέψει κατά το παρελθόν για λογαριασμό της ΔΕΗ και εκ των πραγμάτων είχε εκ των έσω πληροφόρηση και πρόσβαση στην τεχνολογία των μετρητών.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο μεσήλικας ηλεκτρολόγος επενέβαινε στον μετρητή ρεύματος της ΔΕΗ έναντι του ποσού των 60 ευρώ για τους ιδιώτες, σταματώντας την καταγραφή της κατανάλωσης.

Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται πως έλεγε ότι έχει επέμβει «σε όλη την Αρόη και στα μισά Συχαινά», για να αποδείξει τις ικανότητές του και να πείσει τους πολίτες να τον εμπιστευτούν.

Όλα κυλούσαν ωραία για τους εν λόγω κυρίους, μέχρι που έσκασε το μεγάλο θέμα της ρευματοκλοπής σε κεντρικά καταστήματα της πόλης και η απάτη πήρε μεγάλη δημοσιότητα.

Τότε ο ηλεκτρολόγος, όπως λένε μαρτυρίες, κατ' εντολή του συνταξιούχου, έσπευσε στα σπίτια που είχε πειράξει τους μετρητές και τους διόρθωνε.

Μάλιστα τους έλεγε πως με τη νέα διόρθωση θα καταγραφόταν μόλις το 30% της κατανάλωσης.

Κάτι όμως που δεν γινόταν, αφού το ρολόι λειτουργούσε κανονικά!

Σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία, όταν καταναλωτής κατάλαβε την απάτη (σ.σ. τη δεύτερη απάτη αυτή τη φορά προς τον καταναλωτή), και τους ζήτησε τα λεφτά του πίσω τότε αυτός του απάντησε σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα ότι «λεφτά δεν επιστρέφονται ότι αυτοί είναι αόρατοι, είναι πολύ ψηλά και δεν τους ακουμπάει κάνεις».

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΔΕΗ έχει συγκεντρώσει στοιχεία για τη δράση αυτών που παρεμβαίνουν στα ρολόγια και αύριο θα τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη ζητώντας την απόδοση ευθυνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top