Να και ένα καλό: Στην παγκόσμια ελίτ τα ελληνικά πανεπιστήμια!

Αριστοτέλειο, Καποδιστριακό και Μετσόβιο-ΔΕΙΤΕ ποια άλλα είναι

​Μπορεί να τα κατηγορούμε, να παραπονιόμαστε αλλά παρά τις δυσλειτουργίες των ελληνικών πανεπιστημίων, 23 ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκονται στην ελίτ των παγκόσμιων πανεπιστημίων, σύμφωνα με μελέτη της ισπανικής παγκόσμιας κατάταξης «webometrics».

Μάλιστα, πέντε ελληνικά πανεπιστήμια κατατάσσονται στην κορυφή παγκοσμίως!

Πρόκειται για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Μάλιστα, το ΑΠΘ βρίσκεται στη 194η θέση, η οποία αντιστοιχεί στο 1% της παγκόσμιας ελίτ.

Άλλα τρία πανεπιστήμια (Αιγαίο, Ιωαννίνων και Δημοκρίτειο) βρίσκονται στο καλύτερο 5% της παγκόσμιας κατάταξης. Επιπλέον άλλα επτά ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια (Πολυτεχνείο Κρήτης, ΟΠΑ, Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Πειραιώς, Ανοικτό και Γεωπονικό) βρίσκονται στο 10% της παγκόσμιας κατάταξης.

Σύμφωνα με τη μελέτη μεταξύ 2012 και 2013, 10 από τα 23 ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια βελτίωσαν τη θέση τους. Παρόλα αυτά σε σχέση με τη σύγκριση ένα χρόνο πριν ο αριθμός αυτός έχει περιοριστεί σχεδόν στο μισό.

Συνεπώς, συνολικά, φαίνεται ότι τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια τον τελευταίο χρόνο δυσκολεύτηκαν. Πράγματι, μεταξύ 2011 και 2012, 18 από τα 23 ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια είχαν βελτιώσει τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Και τα ΤΕΙ στην παγκόσμια κατάταξη

Για πρώτη φορά από τότε που παρουσιάζεται αυτή την κατάταξη εμφανίζονται δύο ελληνικά ΤΕΙ στο καλύτερο 10% της παγκόσμιας κατάταξης. Πρόκειται για τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (7,49%) και Λάρισας (9,17%).

image.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top