Πύργος: Ζει με τον ανάπηρο γιο της χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Το δράμα μιας μάνας που υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς

Πύργος: Ζει με τον ανάπηρο γιο της χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

​Με ένα κερί αναμμένο για να φωτίζει το σκοτάδι της και μια γεννήτρια για να ξεγελά το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, ζει μια γυναίκα από την πόλη του Πύργου, που εδώ και δεκαπέντε ημέρες διαμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι της, όπου συντηρεί και τον ανάπηρο γιο της, ενώ τα δικά της προβλήματα υγείας την έχουν φέρει σε απόγνωση.

Η Παναγιώτα Ασημακοπούλου ζει στο Καταρράχι τα τελευταία 26 χρόνια, μια συνοικία που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Πύργο, προς την παραλιακή περιοχή της Σπιάντζας.

Η κ. Ασημακοπούλου μόλις πρόσφατα υπεβλήθη σε εγχείριση ανοικτής καρδιάς στο Νοσοκομείο Ρίο της Πάτρας και σα να μην έφτανε μόνο αυτό, εδώ και δεκαπέντε ημέρες είναι αναγκασμένη να ζει στο παγωμένο και γεμάτο υγρασία σπίτι της, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς η ΔΕΗ έχει διακόψει την παροχή λόγω της υψηλής οφειλής του λογαριασμού, που φτάνει το ποσό των 2.000 ευρώ.

«Εδώ και δεκαπέντε ημέρες είμαι με κομμένο το ρεύμα καθώς ο λογαριασμός είναι πολύ υψηλός και δεν έχω αυτή τη στιγμή την οικονομική δυνατότητα να τον πληρώσω», αναφέρει με δάκρυα στα μάτια η κ. Ασημακοπούλου, η οποία ζητά από τη ΔΕΗ να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και να συνδέσει και πάλι την παροχή του ρεύματος ενώ με σπαρακτική φωνή υπόσχεται πως η ίδια θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να συγκεντρώσει τα χρήματα για να εξοφλήσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Τα χτυπήματα της μοίρας

Η απελπισμένη γυναίκα, που εκτός από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, θα πρέπει σε καθημερινή βάση να φροντίζει τον ανάπηρο γιο της, Γιώργο, τώρα είναι αναγκασμένη να δέχεται τη βοήθεια της αδελφής της Θεώνης καθώς και γειτόνων ώστε να πραγματοποιεί τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού.

Η σύνταξή της μόλις που φτάνει τα 400 ευρώ, ενώ περίπου 300 ευρώ είναι η αναπηρική σύνταξη που λαμβάνει ο γιος της τα τελευταία χρόνια.

Η τραγική ειρωνεία όλων αυτών είναι πως η κ. Ασημακοπούλου δέχεται απανωτά τα χτυπήματα της μοίρας, καθώς έχει χάσει τον άνδρα της, τον αδελφό της αλλά και την μόλις 23 ετών ανιψιά της πριν από λίγα χρόνια.

Εκείνο που ζητά η κ.Ασημακοπούλου είναι η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και η ρύθμιση της οφειλής της, ώστε να μπορέσει να εξοφλήσει τον λογαριασμό το συντομότερο δυνατόν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top