Μια τρύπα στο νερό: Έως και 52 ώρες υπερωρίες θα πληρώνονται οι υπάλληλοι της Βουλής!

Συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα προνόμια τους

Τρόπο να… κερδίζουν τα χρήματα από τις μειώσεις των μισθών που τους έγιναν βρήκαν οι υπάλληλοι της Βουλής με την ευλογία της κυβέρνησης!

Την Δευτέρα υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση τροποποίησης διατάξεων του Κανονισμού λειτουργίας του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής εξισώνονται με τις αντίστοιχες που ισχύουν για τους υπαλλήλους του υπουργείου των Οικονομικών, ΑΛΛΑ οι της Βουλής έχουν την δυνατότητα υπερωριακής απασχόλησης έως 52 ώρες το μήνα!

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, δήλωσε πώς σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί ΦΕΚ για τις υπερωρίες… οι υπάλληλοι δεν είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν!!!

Σε περίπτωση που «η κυβέρνηση επιθυμεί την εργασία των υπαλλήλων τα Σαββατοκύριακα, ή τα Χριστούγεννα θα πρέπει να εκδώσει πρώτα ΦΕΚ με τις υπερωρίες τους, αλλιώς η Βουλή δεν θα μπορεί να λειτουργήσει», είπε συγκεκριμένα!

Και αυτό συμβαίνει γιατί στην τροποποίηση προβλέπεται ότι μόνο «για την εξυπηρέτηση ιδιαίτερων αναγκών λειτουργίας του Κοινοβουλίου» και με «αιτιολογημένες» σχετικές αποφάσεις του Προέδρου της Βουλής, είναι δυνατή η απασχόληση του προσωπικού ακόμα περισσότερο, υπό την προϋπόθεση της τήρησης του προϋπολογισμού της Βουλής εντός των ορίων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016 και εφόσον το χρονικό διάστημα της εντατικοποίησης αυτής, δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες κατ' έτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top