Τραγικό: Μόνο οι υπάλληλοι της Βουλής θα παίρνουν υπερωρίες έως και 52 ώρες!

Μια τρύπα στο νερό η μείωση μισθών

Τρ��γικό: Μόνο οι υπάλληλοι της Βουλής θα παίρνουν υπερωρίες έως και 52 ώρες!

Νέα «τρύπα» για να βγάζουν τα «χαμένα» βρήκαν οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να απασχολούνται υπερωριακά έως και 52 ώρες τον μήνα!

Την Δευτέρα το βράδυ υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση τροποποίησης διατάξεων του Κανονισμού λειτουργίας του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής εξισώνονται με τις αντίστοιχες που ισχύουν για τους υπαλλήλους του υπουργείου των Οικονομικών, ΑΛΛΑ δίνεται η δυνατότητα υπερωριακής απασχόλησης έως 52 ώρες το μήνα!Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Ε. Μεϊμαράκης, εξήγησε πώς αν χρειαστεί να ανοίξει η Βουλή εκτάκτως και δεν έχει εκδοθεί πρώτα ΦΕΚ οι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να προσέλθουν στην εργασία τους!

Όπως είπε συγκεκριμένα σε περίπτωση που «η κυβέρνηση επιθυμεί την εργασία των υπαλλήλων τα Σαββατοκύριακα, ή τα Χριστούγεννα» θα πρέπει να εκδώσει πρώτα ΦΕΚ με τις υπερωρίες τους, «αλλιώς η Βουλή δεν θα μπορεί να λειτουργήσει»!

Αυτό προκύπτει από ένα κομμάτι της τροποποιημένης πρότασης με την οποία προβλέπεται ότι «για την εξυπηρέτηση ιδιαίτερων αναγκών λειτουργίας του Κοινοβουλίου» και με «αιτιολογημένες» σχετικές αποφάσεις του Προέδρου της Βουλής, είναι δυνατή η απασχόληση του προσωπικού ακόμα περισσότερο, υπό την προϋπόθεση της τήρησης του προϋπολογισμού της Βουλής εντός των ορίων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016 και εφόσον το χρονικό διάστημα της εντατικοποίησης αυτής, δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες κατ' έτος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top