Μυστήριο με τα σακίδια με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που βρέθηκαν σε 4 σημεία στην Αθήνα

Περιείχαν 200 με 300 γραμμάρια δυναμίτιδας

Μυστήριο με τα σακίδια με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που βρέθηκαν σε 4 σημεία στην Αθήνα

Πρώτη ανάρτηση: 04/03/2013 16:54

Τα τηλεφωνήματα για βόμβες σε διάφορα σημεία στην Αθήνα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, όμως το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα είναι αρκετά περίεγο.

Όπως σας γράψαμε και νωρίτερα από το star.gr, το πρωί σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ καθώς άγνωστος τηλεφώνησε στην Ελευθεροτυπία και ανέφερε ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες σε τέσσερα σημεία στην Αθήνα τα οποία επρόκειτο να εκραγούν στις 11 π.μ. Συγκεκριμένα, στην ΔΟΥ Ψυχικού, στο προαύλιο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην οδό Μεσογείων 492 και στον ΟΤΕ στη λεωφόρο Μαραθώνος, στάση Πετρογιάννη.

Αμέσως εκκενώθηκαν τα κτίρια, ωστόσο από τις έρευνες τις αστυνομίας αρχικά δεν εντοπίστηκε ύποπτος μηχανισμός ενώ ο χρόνος που έθεσε ο άγνωστος άνδρας στο τηλεφώνημα είχε παρέλθει. Έτσι, όλοι θεώρησαν πως επρόκετο για φάρσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ επανεξέτασε τους χώρους στα συγκεκριμένα σημεία με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών, και τελικά εντόπισε ένα σακίδιο με ποσότητες εκρηκτικής ύλης και στα τέσσερα σημεία. Τα σακίδια περιείχαν 200 με 300 γραμμάρια δυναμίτιδας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι γιατί άργησαν να αποκαλυφθούν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί; Μήπως η αστυνομία απέκρυπτε το περιστατικό για τους δικούς της λόγους ή μήπως οι δράστες χρονομετρούσαν και παρακολουθούσαν τους αστυνομικούς;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top