Νέα υπόθεση διαφθοράς στο Δημόσιο: Υψηλόβαθμοι υπάλληλοι ζήτησαν 1.000€ φακελάκι από συνάδελφο!

Άρωμα γυναίκας-Τον εκβίαζαν και συνελήφθησαν

Νέα υπόθεση διαφθοράς στο Δημόσιο: Υψηλόβαθμοι υπάλληλοι ζήτησαν 1.000€ φακελάκι από συνάδελφο!

​Μια ακόμη συμμορία με... άρωμα γυναίκας εντοπίστηκε στο Δημόσιο.

Αυτή τη φορά, η 39χρονη και η 37χρονη που συνελήφθησαν ήταν υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και απόπειρα εκβίασης από κοινού!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την προϊσταμένη του Τμήματος Προσωπικού και Μισθοδοσίας της Περιφέρειας και για την «έμπιστη» -καθώς φαίνεται- υπάλληλό της.

Ένας 43χρονος συνάδελφος, πολιτικός μηχανικός της υπηρεσίας, τους έκανε καταγγελία ότι ενώ για οφειλή του στην Εφορία κρατούνταν από τη μισθοδοσία του το χρηματικό ποσό των 87,35 ευρώ, στη μισθοδοσία του Μαρτίου παρακρατήθηκε πολλαπλάσιο ποσό 739,67€.

Ο πολιτικός μηχανικός απέδωσε το γεγονός στις ενέργειες των δύο υπαλλήλων, κατά παράβαση της νομοθεσίας, που ρυθμίζει το προβλεπόμενο ποσοστό παρακράτησης.

Μάταια ο 43χρονος υπάλληλος κατέθετε έγγραφες και προφορικές αιτήσεις για προσαρμογή του ποσού στα προβλεπόμενα.

Εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα και τη θέση της ως προϊσταμένης, η 39χρονη απαιτούσε εκβιαστικά, εξ ονόματος και της 37χρονης υπαλλήλου, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να... «ρυθμίσουν» το ύψος του παρακρατούμενου ποσού.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι δύο υπάλληλοι απείλησαν τον 43χρονο πως θα προέβαιναν, κατά την κρίση τους, όποια στιγμή το αποφάσιζαν, σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών του, αυξάνοντας το ύψος του παρακρατούμενου ποσού.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης και προχώρησε στην προσημείωση των χρημάτων, τα οποία έπρεπε να καταβληθούν έως την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με την καταγγελία.

Με αυτόν τον τρόπο, η 39χρονη, αφού παρέλαβε τα προσημειωμένα χρήματα από τον υπάλληλο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Από την έρευνα εντοπίστηκε, επιμελώς κρυμμένο σε κάδο απορριμμάτων δίπλα στο γραφείο της, το μισό χρηματικό ποσό, ενώ το υπόλοιπο βρέθηκε στον προσημειωμένο φάκελο, πάνω στο γραφείο της.

Η δεύτερη υπάλληλος απουσίαζε από την Υπηρεσία της και συνελήφθη λίγο αργότερα στο σπίτι της.

Κατά την απολογία τους, οι δύο υπάλληλοι υπέβαλαν εγκλήσεις, για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής ε��τολής του αρμόδιου εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Είναι η τρίτη υπόθεση επίορκων υπαλλήλων του Δημοσίου που φέρνει στο φως η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., που είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στον χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι επιτελείς της καλούν όποιον γνωρίζει τέτοιες περιπτώσεις να επικοινωνήσει με τα γραφεία της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top